Cine conduce atacul împotriva vaccinului AstraZeneca în România: Terheș, Badea, Sputnik, Antena 3

DE Mircea Marian | Actualizat: 17.03.2021 - 14:17
Cine conduce atacul împotriva AstraZeneca Foto: Facebook

Cine conduce atacul împotriva vaccinului AstraZeneca: un grup de politicieni și presa care i-a susținut mereu. Între timp, în Uniunea Europeană, 13 țări din 27 au suspendat folosirea acestui vaccin, temporar, dar el este folosit pe scară largă în Marea Britanie și alte state.

SHARE

România va continua vaccinarea cu AstraZeneca, au decis luni seara reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Citește și: VIDEO Blindatele și elicopterele cartelului Jalisco Nueva Generacion care terorizează Mexicul

Întruniți într-o ședință extraordinară, experții români au luat decizia după ce au analizat rapoartele privind evenimentele înregistrate la nivel european legate de vaccinul produs de compania AstraZeneca, ca urmare a apariției cazurilor cu tulburări de coagulare la persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

Citește și: Coordonatorul vaccinului Ebola: De ce e complet neindicat să vaccinezi în masă în plină pandemie

Cine conduce atacul împotriva AstraZeneca

“Refuzul guvernului PNL-USRPLUS de a suspenda vaccinarea cu Astra Zeneca, în contextul în care acesta a generat complicații și deja mai multe țări din UE au suspendat vaccinarea propriilor cetățeni cu acest brand, este încă o dovadă că acest guvern desconsideră sănătatea românilor, pe care-i minte și dezinformează cu privire la efectele acestor vaccinuri, iar cine chestionează retorica oficială e făcut terorist“, a scris pe Facebook europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș. 

Citește și: Gâlceava intelectualilor continuă. Dinescu, despre Liiceanu: L-am făcut odată să plângă, nu mă iartă

Mesajul său a fost preluat de Sputnik România, cu comentariul: “Refuzul României de a urma exemplul statelor occidentale de a privind suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca a dat naștere unei reacții dure la Bruxelles“. 

Mircea Badea, realizatorul Antenei 3, a cerut ca președintele Iohannis să se vaccineze cu AstraZeneca. “Vad discutiile din spatiul public.....propun sa se revaccineze Werner cu Astra Zeneca pentru a da un semnal“, a scris acesta pe Facebook, iar mesajul său a fost preluat de site-ul postului la care lucrează, precum și de Sputnik, care a scris că “provocarea“ acestuia a devenit “virală“. Iohannis s-a vaccinat din ianuarie, cu Pfizer.

Citește și: Clotilde Armand a câștigat la Curtea de Apel: Romprest nu are exclusivitate la salubrizarea Sectorului 1

Sputnik îl citează și pe un alt comentator frecvent invitat la Antena 3, Răzvan Savaliuc, care susține că vaccinurile anti-covid sunt un experiment genetic. El a apreciat că AstraZeneca ar fi provocat deja “o grămadă de morți“. 

Tot la Antena 3 a vorbit și Monica Pop, fostul manager al spitalului de oftalmologie din București, care a spus că “moartea post vaccinală, dacă ea există, este crima perfectă“. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te