Candidații AUR la europarlamentare aflați pe loc eligibil au lucrat pentru Dan Voiculescu, Gabriela Firea sau Liviu Dragnea.
Mugur Mihăescu (locul 2) a fost consilierul Gabrielei Firea. Ioana Bruynseels (loc 4) e candidata lui Dan Voiculescu la Cotroceni. Avram Fițiu (loc 5) a candidat la primăria Cluj din partea PMP.
Tot pe loc eligibil se află avocatul Gheorghe Piperea, fost consilier onorific al premierului PSD, Mihai Tudose. Cristian Terheș a intrat pe listele PSD în 2019. Listele au fost întocmite de Liviu Dragnea, dar în cazul lui Terheș au existat presiuni din partea lui Dan Voiculescu.
Terheș şi-a dat demisia din PSD şi s-a înscris în Grupul Conservatorilor în 2020. Terheș a trecut, apoi, la PNȚCD și, ulterior, la AUR.
Candidații AUR la europarlamentare i-au avut șefi pe Dan Voiculescu, Gabriela Firea
Nu este prima oară când AUR apelează la oameni veniți din alte partide. Newsweek România a scris, zilele trecute, despre faptul că Mihai Enache, candidatul AUR la primăria București a fost ani de zile omul de încredere și subordonatul unor primari PSD cu greutate: Băluță, de la primăria sectorului 4 și Robert Negoiță, primarul sectorului 3.
Citește și: Candidatul AUR pentru București, omul primarului PSD Băluță care i-a dat sute de milioane pe mână
Nominalizarea unui necunoscut cu trecut PSD-ist drept candidat AUR la cea mai importantă primărie din România ridică multe semne de întrebare. Ar putea fi un non-combat din partea AUR la primăria București pentru a lua multe procente de la Gabriela Firea.
Numele Gabrielei Firea este legat de candidatul de pe poziția doi al AUR pentru Parlamentul European. Mugur Mihăescu a fost în echipa de consilieri ai Gabrielei Firea.
Un conspiraționist glumeț pentru Europa
În 2018 s-a anunțat că Mugur Mihăescu, vicepreședintele Asociației Comercianților din Centrul Istoric (ACCIB) va fi consilier personal al primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Mihăescu urma să asigure relația dintre municipalitate, prin toate instituțiile acesteia, cu Centrul Istoric al Bucureștiului, pe toate planurile - urbanistic, comercial, cultural, curățenie, ordine publică etc.
Mihăescu s-a remarcat ca membru al trupei „Vacanța mare” unde juca rolul unui polițișt încurcă-lume și al unei femei vulgare, pe care o bătea soțul de la care primea replici pline de misoginism.
El a semnat și un angajament cu Securitatea.
Mugur Mihăescu a fost recrutat de Securitate în 1986, potrivit CNSAS, ca militar în termen, apoi a fost folosit și ca student, până în 1988. A avut numele conspirativ "Mihai".
Mihăescu a povestit Securității, printre altele, cum un coleg de-ai săi avea o iubită în Israel, acolo unde se mutaseră și mama sa, și fratele vitreg, în urma separării de tatăl său, care a rămas în România. Mihăescu îl descosea pe amicul său cu privire la planurile de nuntă ale acestuia cu prietena sa din străinătate, apoi povestea Securității despre felicitările pe care aceștia și le trimiteau cu diferite ocazii și cu teama ca relația și dialogul lor să nu fie descoperite tocmai de Securitate.
Citește și: DOCUMENT CNSAS Mugur Mihăescu „Garcea” și-a turnat prietenii la Securitate
El s-a apropiat de AUR mai ales în timpul pandemiei de COVID, pe care a negat-o. El a promovat tot felul de teorii ale conspirației pentru care nu a adus argument. A fost unul din liderii protestelor anti-COVID din România.
Citește și: Dan Bittman, Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu, chef în Centru Vechi, în plină pandemie de COVID
Ramona Ioana Bruynseels și valorile sale umaniste
Surprinzătoare este candidatura pe loc eligibil a Ramonei Ioana Bruynseels. În 2022, un scandal a izbucnit în AUR după ce președintele George Simion a adus-o în partid pe Ramona Ioana Bruynseels, fost candidat la Președinție din partea PPU-SL, partidul lui Dan Voiculescu.
Bruynseels a participat la Congresul Național al AUR, unde a vorbit despre politici publice și ”drumul spre suveranism”, motiv pentru care au apărut speculații că ar fi primit o funcție în partid. Acest lucru a stârnit nemulțumirea unor membri vechi de partid.
Citește și: Omul lui Dan Voiculescu și al lui Gabriel Oprea, primit în AUR unde a stârnit revolte. „E o săgeată”
Cea mai vocală a fost senatoarea Rodica Boancă, care a cerut conducerii AUR ”să scoată în afara partidului toți oamenii Sistemului.” „Filialele AUR trebuie coordonate de președinți aleși, nu de săgeți ale PSD, PNL sau USR”, a spus ea.
Stenograme incendiare
În 2019, Newsweek România a publicat trei înregistrări audio din care reiese existența unui conflict violent între candidata Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal, Ramona Ioana Bruynseels, și Dan Voiculescu, mogulul din spatele PPU- SL. Bruynseels a reclamat șantaje și folosirea discreționară a banilor de către Felix.
Prima dintre înregistrări a fost a unei discuții telefonice cu Paul Mihai Ionescu, un soi de șef de campanie al candidatei PPU și fost consilier al lui Liviu Dragnea când acesta deținea președinția Camerei Deputaților.
Citește și: EXCLUSIV AUDIO Candidata lui Voiculescu îl acuză pe "varan" de șantaj și furt de bani de campanie
După publicarea stenogramelor, într-o declarație publică, Ramona Ioana Bruynseels, a spus că rămâne afiliată valorilor umaniste. Până anul trecut, când a trecut la AUR.
Avram Fițiu, poziția 5, a mai bifat 2 partide
Avram Fițiu se află și el pe loc eligibil. El a mai bifat două partide. Primul a fost PNȚCD, după cum se vede mai jos (e primul din dreapta).
În 2020 a candidat la primăria Cluj. El spunea că a decis să candideze la Primăria Cluj-Napoca, din partea PMP, pentru că nu e mulțumit de orașul în care locuiește, despre care spune că are o imagine falsificată comparativ cu realitatea din teren.
Candidatul PMP la Primărie acuză faptul că nu a existat o viziune pentru dezvoltarea Cluj-Napoca din punct de vedere urbanistic și al organizării traficului.
Traian Băsescu s-a retras, în 2018, de la conducerea PMP. Dar, el a avut cuvântul decisiv în multe dintre deciziile PMP.
Pe loc eligibil este și Christian Terheș. El a intrat în Parlamentul European pe listele PSD, sprijinit masiv de televiziunile lui Dan Voiculescu.
Avocatul Gheorghe Piperea este și el pe loc eligibil. El a fost numit consilier onorific al premierului Mihai Tudose pe chestiuni de fiscalitate, banking, piață de capital si insolvență.
Citește și: Boicot la cursurile avocatului conspiraționist Piperea, promovat de Sputnik. „Au venit doi studenți”
Concluzie: 5 candidați AUR la europarlamentare cu șanse mari să fie aleși au mai bifat partide sau au fost consilierii unor lideri politici. Cum trădarea nu este străină de AUR (a se vedea numărul mare de parlamentari AUR care au dezertat), sunt șanse să îi vedem pe cei trei cochetând cu alte partide după ce se văd aleși la Bruxelles.