Asociația „21 Decembrie 1989” protestează împotriva războiului din Ucraina, în 3 aprilie 2022

DE Daniel Toșa | 01.04.2022 - 11:53
Asociația „21 Decembrie 1989” protestează împotriva războiului din Ucraina, în 3 aprilie 2022/FOTO: dreamstime

Asociația „21 Decembrie 1989” organizează Duminică, 3 aprilie 2022, începând cu ora 17.00, la Ambasada Federație Ruse în România din Bulevardul Kiseleff, o manifestație autorizată de protest împotriva agresiunii rusești asupra Ucrainei.

SHARE

"Apelul nostru de participare se adresează bucureștenilor care sunt împotriva invaziei sângeroase declanșate de Rusia cu scopul  de a cotropi Ucraina și de a submina Europa.

Nenorocirile abătute asupra milioanelor de femei și copii care au fugit din calea războiului  ne determină să facem front comun şi ne întărește credința că Răul trebuie și va fi învins. Atitudinea noastră încurajează poporul ucrainean în extraordinarul sacrificiu de luptă contra invaziei rusești, pentru stoparea înaintării rușilor către inima Europei!

Acțiunile noastre ajută și contribuie la susținerea valorilor de adevăr și libertate acum când sunt atacate de mincinoasa propagandă putinistă. Adunarea publică este sub îndemnul STOP PUTIN – STOP WAR, acțiune pentru care deja și-au anunțat susținerea și participarea personalități și organizații civice, alături de vecini refugiați în țara noastră. Cerem Primarului General să inițieze imediat schimbarea numelui Bulevardului Kiseleff în Bulevardul Eroilor Ucrainei.

Citește și: Carta Universității Politehnica impune ca rectorul Costoiu să plece după condamnarea la pușcărie

Această acțiune este un omagiu important adus eroilor care apără adevărul și libertatea contra unei forțe invadatoare ce a pornit agresiunea sângeroasă nejustificată, neprovocată și premeditată contrară înțelegerilor și tratatelor internaționale existente.

Citește și: „Statele neprietenoase” resping șantajul Rusiei „ruble contra gaz”. Putin poate să și le țină

Revenim la solicitarea privind schimbarea denumirii acestui bulevard făcută public încă din 1990, când am înlăturat simbolurile dictaturii ca un semnal asupra pericolului mentalității sovietice și imperialiste. Ne alăturăm astfel inițiativei „Strada Ucraina” care fost lansată deja în peste 30 de țări, un act simbolic de sprijin pentru poporul ucrainean și de condamnare a Rusiei.

Mulțumim în mod deosebit mass-mediei, personalităților și organizațiilor  care au sprijinit, participat și sunt alături de noi în continuare: Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația „Corneliu Coposu”, Fundația „Ioan Bărbuș”, Federaţia „Inițiativa Timișoara”, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și RePatriot.   Sufletele noastre nu pot rămâne împietrite la suferința Ucrainei, la calvarul trăit de copii, femei, bătrâni și la martirajul unui popor întreg care acum sunt scutul nostru în fața unei forțe genocidare", se arată într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te