Ambasadorul SUA îi laudă pe Orban (PNL) și Ciolacu (PSD) în același discurs

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 01.08.2020 - 23:32
Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. Foto: InquamPhotos /Octav Ganea

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, i-a lăudat sâmbătă pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, și pe premierul liberal Ludovic Orban, cu ocazia unei intervenții surprinzătoare.

SHARE

Totul, în cadrul unui eveniment desfășurat la Eforie Nord.

Ambasadorul l-a lăudat pe liderul PSD pentru ”curajul de a recunoaște că una dintre organizațiile PSD a fost infiltrată de infractori și de a dizolva acea organizație”, iar pe premier pentru ”programul ambițios” al cabinetului său.

”Statele Unite s-au angajat să ajute România să își atingă adevăratul potențial și să devină un lider economic european. Prim ministrul Orban a dezvoltat un program economic ambițios. Programul solicită dezvoltarea imediată a drumurilor, autostrăzilor, căilor ferate și a altor proiecte de infrastructură de care România are nevoie disperată.

Aceste programe solicită, de asemenea, dezvoltarea canalelor de irigație, fabrici de prelucrare a alimentelor și dezvoltarea zonelor agrare. România va fi din nou cunoscută drept grânarul Europei. În plus, proiectele reînnoite de energie nucleară, dezvoltate cu tehnologie occidentală, și noi extracții de petrol și gaze vor face din România un exportator net de energie”, a spus ambasadorul la reuniunea Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite.

Nu este pentru prima oară când diplomatul vorbește în termeni pozitivi despre guvernul de la București, marea surpriză fiind aprecierile adresate liderului PSD pentru că a dispus dizolvarea organizației Ilfov, Zuckerman comentând că România nu se poate întoarce la corupția din ultimii ani.

”Vreau să menționez, de asemenea, curajul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a recunoaște că una dintre organizațiile PSD a fost infiltrată de infractori și de a dizolva acea organizație. Îl încurajez să continue să înlăture persoanele corupte din PSD. România nu poate reveni la corupția din ultimii câțiva ani. Trebuie să avanseze ca democrație liberă și vibrantă pe care cetățenii ei o doresc și pe care o merită”, a declarat ambasadorul.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.