Oana Roman a anunțat recent că tatăl său, fostul premier Petre Roman, a fost ales președinte al Universității private Swiss UMEF din Geneva. Petre Roman a declarat că predă deja cursuri acolo, dar nu se mută din România.
Citește și: Cum negociază un polițist o șpagă: Câți copii ai? Ce să fac eu cu tine? De Las Vegas ai auzit?
Ce a spus Oana Roman despre plecarea tatălui ei în Elveția
„Ce credeți? Mă sună tata. Printre altele, ca și cum mi-ar fi spus că s-a dus la colțul străzii să cumpere o pâine, mi-a spus că în luna decembrie a fost numit Președintele Universității din Geneva. Una dintre cele mai mari universități din Elveția. Practic va sta parte din timp în Elveția și tare mult mă bucur că va scăpa de țara asta de doi bani, de mizeria asta din România și că o țară ca Elveția îi recunoaște meritele”, a scris recent Oana Roman, pe Instagram, potrivit b1tv.ro.
A condus România, acum îi pute
Citește și: Simion l-a recrutat și pe Dan Diaconescu, închis pentru șantaj: Pentru Partidul Poporului - AUR
Statul, pe care fiica sa îl consideră de doi lei, a fost condus chiar de Petre Roman. El a fost premier al României timp de un an și jumătate până în octombrie 1991. A fost numărul doi în România din 1996 până în 2000 când a ocupat poziția de președinte al Senatului. Un an a fost ministru de externe, apoi a avut trei mandate de parlamentar.
Citește și: Mircea Nebunu, arestat, face invitații la o nuntă cu manele în Italia. Naș va fi fiul lui de un an
Pentru o asemenea muncă în folosul României, țara - considerată de fiica sa „de doi bani” - îi plătește două pensii, din care una specială.
Roman a menționat în Declarația sa de avere că primește 65.000 lei de la casa de pensii și 116.000 de lei pensie speicală ca deputat. În total, Roman primește lunar 15.000 de lei.
O universitate necunoscută
Swiss UMEF din Geneva nu apare în Top 1000 al universităților realizat de Shanghai Ranking's Academic Ranking of World Universities.
De asemenea, nu apare în primele zece universități ale Elveției, potrivit RUR World University Rankings. Detalii AICI
Universitatea nu apare nici în QS World University Rankings 2022. Detalii AICI
Nu se crede vinovat
Citește și:Petre Roman și Adrian Năstase, invitați de top la Institutul Revoluției condus de Voican Voiculescu
La 30 de ani de la Revoluție, Petre Roman (73 de ani), primul premier al României după căderea comunismului, acuzat de infracțiuni contra umanității în Dosarul „Mineriadei“ și ocolit milimetric de procurori în dosarul „Revoluției“, a vorbit, pentru Newsweek România despre momente-cheie de după ‘89.
Petre Roman nu are „absolut nimic“ să-și reproșeze pentru Revoluție și nici pentru episodul sângeros „Piața Universității“.