Traversați, traversați, traversați! De 167 de ori traversați!

DE Sabin Gherman | Actualizat: 05.07.2018 - 09:31

Au mers prea departe și răspunsul celor speriați tot departe musai să meargă.

SHARE

Degeaba îi vorbești găștii lui Dragnea despre democrație și statul de drept – nu vor pricepe niciodată pentru că niciodată nu au respectat vreun principiu democratic sau al statului de drept; ei sunt sacolo doar ca să pună mâna pe resurse și instituții.

În cocină nu intri îmbrăcat în smoking, ci cu coada lopeții-n mână – asta e realitatea pe care va trebui s-o cântărim. Credeți că le  pasă de sloganele noastre? Că ne lăsăm copiii acasă și mergem la proteste? Nu! Luați-vă gândul de la asta! 

Dar le e frică de noi – de o grevă generală, a noastră, de certurile noastre cu jandarmii, de încăpățânarea cu care am putea traversa, continuu, intersecțiile acestei patrii date de pereți.  De faptul că refuzăm violența din care-ar putea face atâta caz la televiziunile lor. Le e spaimă că ne-am prins de șantajul cu gazele din Marea Neagră,  mesajul ăla de râios cu coada pe sus trimis ambasadelor: ”dacă mai comentați, investitorilor voștri li se va trânti ușa-n nas” – da, cam așa se poate decripta ciufutoșenia repetentului în chestiune.

Dar traversați! Traversați ca niște cetățeni responsabili și onești, adunați-vă în grupuri și traversați regulamentar. O să trimită milițieni în două sau trei sau patru intersecții, o să trimită și jardarmi în două-trei-patru intersecții – dar dacă există organizare nu au ce să mai facă. Nu ne poate amenda nimeni în lumea asta că traversăm, încet, ca niște oameni bolnavi ce suntem, pe zebră. Poate unii venim dintr-o parte și ceilalți din cealaltă parte și, de bucurie că revedem, ne îmbrățișăm îndelung și îndelung ne strângem mîinile. Apoi musai să întrebăm de copii, cum a fost Bacu’, dacă au văzut că iar Teleormanu-i în coadă, dacă au emoții și ce țară și-au ales. Și iar mergem pe trotuare și brusc ne dăm seama că am uitat ceva important pe partea ailaltă și tot așa, de 167 de ori – că atâția au fost ăia care-au votat evadarea lui Dragnea din pușcărie.

Comentarii


© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.