RUBRICĂ DE SUFLET: Cum ne aprindem Lumina Interioară?

DE Iuliana Bostan | Actualizat: 19.04.2022 - 17:44

Am intrat deja în Săptămâna Mare, acele zile din an, în care, printr-o sumă de alegeri conștiente și asumate, suntem îndemnați să fim mai buni, mai smeriți și mai atenți la gânduri, cuvinte și fapte pentru a ne mântui.

SHARE

Fie că îi spunem creștinește mântuire sau iertarea păcatelor, personale sau de neam sau, în limbaj mai modern, elevarea emoțiilor, gândurilor și comportamentelor sau detox info-energetic, curățarea câmpului cuantic, purificarea aurei sau, pur și simplu, vindecare, a sufletului, psihicului și corpului fizic, toate acestea înseamnă, în esență, același lucru și conduc la aceleași rezultate. Și anume, facem alegeri conștiente care ne cresc lumina interioară și, inerent, calitatea vieții.

Începem, cu alte cuvinte, să ne simțim mai bine din multe puncte de vedere, gândim mai sănătos, simțim și acționăm mai elevat, suntem mai conștienți de noi și de ceilalți și, mai ales, de impactul pe care îl generăm în jurul nostru și, de cele mai multe ori, analizele noastre revin la încadrarea, mult dorită, de limite normale.

Sunt întrebată foarte des de cei cu care interacționez sau cu care lucrez la ședințele de terapii holistice cum anume, concret, ne creștem vibrația. Cum facem să atingem și să ne menținem o stare fizică, psiho-emoțională, mentală și spirituală elevată așa încât să ne simțim bine cu noi, cu ceilalți, cu viața noastră, să fim sănătoși și să ne bucurăm de viață și de relațiile cu cei de lângă noi. Din experiența mea de peste 14 ani în medicina integrativă și terapii cuantice și, mai ales, din tot ceea ce am practicat chiar eu pe propria mea piele, sănătate și viață, pot recomanda următoarele “instrumente” de creștere a luminii interioare.

Postul cu apă, în special, apa sfințită. Chiar și 24 de ore de post negru se resimt imediat în starea noastră fizică și psihică, dar, în funcție de situație și diagnoza holistică, postul poate merge până la 40 de zile, sub supraveghere medicală. Sunt multe cărți scrise pe această temă și clinici specializate unde se poate practica sub observație medicală, important este să știi unde vrei să ajungi, ce vrei să vindeci și mai ales, să alegi responsabil, după ce te-ai informat din surse sigure și avizate.

Detoxul tehnologic. În plină eră tehnologică, ruperea conștientă și totală, pe o perioadă determinată de tot ce înseamnă tehnologie, în special de telefon, televizor, unde radio, are capacitatea de a ne purifica câmpul cuantic și ne readuce rapid într-o stare de pace și armonie interioară. Privarea conștientă de Antena 3, cum îi zic eu, adică de informațiile negative și de tot ce înseamnă info-energii toxice, distructive, ne reconectează cu energia auto-disciplinei și este o dovadă a grijii față de sine care se lasă cu efecte benefice cuantificabile în calitatea emoțiilor pe care le experimentăm și a alegerilor pe care le facem.

Rugăciunea. Efectele rugăciunii au fost demonstrate științific pentru cei care aveau nevoie, sunt multe materiale și studii cu informații în acest sens în literatura de specialitate. Deja mulți medici recomandă astăzi dublarea tratamentului cu practica rugăciunii pentru o însănătoșire rapidă și de durată și mai ales pentru creșterea imunității. E foarte importantă perseverența și stăruința în rugăciune, dar și credința și, mai ales, intenția de a face rugăciunea din inimă și mai puțin din minte, o realizare notabilă care se obține doar prin practică susținută. Rugăciunile scurte adresate repetat entităților divine cu care rezonăm și în care deja credem și cu care avem o legătură spirituală deja creată au o eficiență crescută. Mă refer aici la rugăciuni către Dumnezeu prin Rugăciunea Sfântului Duh de exemplu, sau către Iisus Hristos prin Rugăciunea Inimii, sau către Maica Domnului prin tot felul de rugăciuni specifice sau orice alte rugăciuni mai scurte sau mai lungi, care simțim că ne pot ajuta. Importantă este calitatea rugăciunii, mai degrabă decât cantitatea și rugăciunea în sine, dar și acestea au rolul lor.

Tăcerea nobilă. Sau alegerea asumată de a face o grevă a tăcerii este un mod extraordinar de a aduce frumusețe și liniște în propria “ogradă” energetică și aici mă refer la câmpul informațional creat de cuvintele noastre. Ne ajută mult să ne reconectăm cu noi înșine, cu spiritul nostru, să începem să îi ascultăm activ pe ceilalți, dar și să comunicăm cu ei la un alt nivel, mai profund și fără prea multe cuvinte în același timp. Această practică este preferata mea și voi reveni cu efectele și beneficiile uimitoare ale “postului de vorbe” cum îi spun eu, într-un material mai pe larg dedicat acestui subiect.

Respirația conștientă. Din păcate, “în secolul vitezei nu mai avem timp nici să respirăm”, cam asta este credința multor oameni în zilele noastre. Adevărul este că o serie de doar trei respirații profunde, făcute conștient, din abdomen, măcar dimineața și seara cu intenția de reconectare la Sinele nostru Superior și/sau la Sinele Divin (Sinele Suprem sau Sinele cel mai Înalt cum mai este titrat în literatura de specialitate), la Dumnezeul din interiorul nostru, face minuni și rezultatele apar aproape pavlovian după aproximativ 21 de zile de practică. Beneficiile asupra sănătății corpului fizic nu sunt deloc de neglijat. Există multă documentare și exemple de bună practică pe acest subiect, Dan Brule este unul dintre promotorii fervenți ai respirației sănătoase, care merită studiat și urmărit cu tenacitate, din punctul meu de vedere.

Meloterapia. Spune-mi ce asculți ca să îți spun cine ești! Da, cam așa este, pentru că muzica este vibrație și cuvintele, notele și intenția din spatele creației muzicale generează calitatea muzicii. Ne dăm foarte simplu seama de asta când ascultăm o melodie al cărei mesaj este o dramă sau o lamentare continuă, cum sunt foarte multe azi în topurile radio, care instant ne dau o stare melancolică și ne conectează la câmpul melodramei existențiale. Pentru o armonizare rapidă cu frecvențele noastre superioare, este recomandat să ascultăm muzică creată pe 432 de Hz (care s-a demonstrat ca induce o stare pozitivă, claritate și relaxare comparativ cu muzica acordată pe 440 Hz, frecvența pe care este făcută muzica pe care o ascultăm la radio cel mai adesea). Diferite frecvențe aduc în câmpul nostru cuantic beneficii specifice, astfel, 396Hz ajută la eliberarea sentimentelor de vinovăție, scade nivelul fricii și eliberează programele limitative din subconștient. La fel cum 417Hz ajută la eliberarea și vindecarea traumelor și duce la eliberarea negativității din câmpuri sau din propria locuință și chiar facilitează schimbarea unei situației ajutând la îmbunătățirea ei. În același spirit și cu efecte foarte bune în creșterea vibrației personale este și Cristaloterapia, un domeniu care ia din ce în ce mai mare amploare, mai ales în rândul tinerilor și adolescenților, în ultimii ani. Există deja multă informație despre beneficitatea și proprietățile vindecătoare ale cristalelor, important este ca aceasta să fie procurată din surse de încredere și să fie bine documentată.

Băi cu sare de mare. Sarea este purificator natural excelent al energiilor de frecvență joasă. Băile cu sare ca și mersul la salină sau aerosolii de la malul mării au rolul de a ne purifica structurile și efectele pot fi resimțite rapid. Un piramidon și o baie fierbinte cu sare la picioare sunt remedii care fac minuni pentru că ele sunt adânc întipărite în subconștientul multora dintre noi, pentru cei care își aduc aminte de tratamentele din anii ‘80 ale răcelilor și migrenelor. O cură de 3 zile la Marea Moartă este un demers terapeutic extraordinar pentru cine vrea o îmbunătățire a stării fizice, psiho-emoționale și mentale și o echilibrare energetică, cu efecte de durată.

Purificarea casei cu tămâie, salvie, palo-santo. Este simplu de făcut și practicată zilnic ca un ritual de începere sau terminare a unei zile schimbă mult calitatea vieții celui care o face. Ajută mult în acest sens aprinderea unei lumânări pe care o putem dedica sufletului nostru, spunând astfel: “Aprind această lumânare pentru a deschide porțile de Lumina ale lui Dumnezeu Tatăl pentru mine (și se spune numele de botez)”. În funcție de situație se poate invoca Adevărul, Dreptatea, Iertarea, Iubirea, Liniștea, Sănătatea sau Armonia Divină sau ce dorește și simte că are nevoie fiecare.

Spovedania. Am auzit de multe ori pe mulți spunând că spovedania este pentru habotnici sau că “eu nu merg să mă spovedesc pentru că nu am încredere în popi”. Nimic mai ignorant aș putea spune, fără să exagerez. Spovedania reflectă dorința noastră intrinsecă de a fi mai puri, mai buni, mai luminoși, din punctul meu de vedere și nu are nicio legătură cu exteriorul, cu preoții, cu instituția bisericii, ci doar cu noi înșine și cu relația noastră cu Dumnezeu, cu credința, cu smerenia. E un subiect greu epuizabil, ce pot spune aici este că până și intenția hotărâtă de a merge la spovedanie deja curață mult câmpurile noastre, ca să nu mai vorbim despre spovedania după îndreptarul Părintelui Arsenie Boca, pregătită din timp și făcută cu asumare și responsabilitate. E un subiect care merită multă atenție din partea noastră, nu doar înaintea sărbătorilor de Paște sau de Crăciun, ci ori de cate ori ne simțim încărcați psihic sau emoțional, sau trecem prin perioade dificile sau sănătatea ne este șubredă.

Meditația. Liniștirea minții sau reconectarea cu spiritul, cu vocea noastră interioară se întâmplă mai ușor și mai simplu cu ajutorul meditației. Există astăzi cursuri și aplicații foarte bune cu meditații, cu beneficii și rezultate specifice, Synctuition Mindspa & Meditation, de exemplu, este o aplicație elaborată că urmare a unor studii științifice, foarte bună și eficientă, dar sunt multe opțiuni de a învața și practica meditația, important, repet, este să alegem varianta optimă pentru nevoile și dorințele noastre.

Selectarea anturajului. O adaug aici, deși nu este un instrument de creștere a vibrației în sine, ci mai degrabă o alegere necasară, o atitudine potrivită înspre un stil de viață sănătos, virtuos. O menționez pentru că este foarte important să conștientizăm că cine se aseamănă se adună și că dacă nu ne place viața noastră sau o bucățică a ei, ar fi bine să tragem un ochi deschis larg către stilul de viață, către atitudinile și comportamentele celor din jurul nostru, fie ei parteneri de viață, prieteni, colegi de serviciu sau parteneri de afaceri și să vedem unde și mai ales cum putem îmbunătăți conștient și eficient situația. Un alt subiect pe marginea căruia sunt multe de spus și asupra căruia voi reveni.

Și, peste toate acestea, e important să facem tot ce putem ca să adăugăm în tot ceea ce suntem și facem în viața de zi cu zi ingrediente minune, esențe divine precum Bunăvoință, Altruism, Generozitate, Blandețe, Inspirație, Ințelegere, Iertare, Acceptare, Integritate, Sacrificiu, Discernământ, Empatie, Simplitate, Transparență, Răbdare, Compasiune, Mărinimie, Devoțiune. Acestea sunt energii de vibrație superioară pe care cu cât le atragem voit mai mult în viața noastră cu atât “urcăm” mai aproape de Voința Divină, de Conștiința Christică.

Ele pot fi văzute ca derivate ale iubirii necondiționate, ale iubirii pure, pe care nu întâmplător chiar genialul Einstein o numea “cea mai puternică forță care există” sau “Lumina care îi luminează pe cei care o dau și o primesc” în una dintre scrisorile către fiica sa, în care îi spunea așa: “Te rog să păstrezi scrisorile atâta timp cât este necesar, ani, decenii, până când societatea va fi suficient de avansată pentru a înțelege ce o să explic mai jos. Iubirea este putere deoarece multiplică tot ce avem mai bun și permite umanității să nu piară în propriul egoism orb. Iubirea arată și dezvăluie. Pentru iubire trăim și murim. Iubirea este Dumnezeu și Dumnezeu este Iubire. Această forță explică totul și dă sens vieții.”

Toate drumurile duc la Roma, când vrei să mergi acolo. Cam așa stau lucrurile și cu lumina interioară, care se reflectă în vibrația câmpului nostru cuantic, văzută ca o mediană a vibrației la nivel de Sine, Spirit, Suflet, Minte, Inima, Corp și ADN. Există multe drumuri care duc în același loc și, anume, la o stare de bine personal care este generată de o vibrație individuală crescută. Important este să alegem conștient, și mai ales în cunoștință de cauză, bazându-ne pe informații autentice, din surse de încredere, ce ne face bine și cu ce rezonăm cel mai mult. Și nu în ultimul rând ce este ușor și simplu pentru noi. Adică să alegem drumul personalizat construcției și chimiei noastre individuale și să nu acționam că așa am auzit că i-a făcut bine lui X sau Y.

Înainte să închid acest subiect, mai spun doar că schimbarea chiar începe cu noi. Cu alegerile de zi cu zi ale fiecăruia dintre noi. Așa cum îl rugăm pe Dumnezeu când spunem rugăciunea Tatăl nostru “Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”, înțelegând că iertarea primită este direct proporțională cu iertarea dată, tot așa vom vedea și simți Lumina în ceilalți după cum și cât alegem să ne “aprindem” propria Lumina interioară.

***

Alegerea de a-mi dedica energia și cunoștințele în slujba unei rubrici speciale pentru revista Newsweek România, pe teme spirituale, și de a o lansa chiar în Săptămâna Patimilor nu este deloc întâmplătoare.

Ca fost jurnalist cu ștate vechi în presa scrisă, cochetez de mult cu aceasta dorință de a da mai departe ce am învățat și mai ales ce m-a salvat pe mine în procesul de vindecare al unei boli pe care medici renumiți din toată lumea au catalogat-o incurabilă, în urmă cu 14 ani când mi-au mai dat 3 săptămâni, maxim 3 luni de trăit. O experiență deloc ușoară datorită căreia am ajuns să caut, să îmi însușesc și mai ales să practic medicina integrativă și terapiile holistice. Scopul materialelor pe care le scriu este să împărtășesc din cunoașterea dobândită de mine în anii care au urmat celor 7 AVC-uri în trunchiul cerebral generate de o malformație congenitală nedescoperită decât după ce-a de-a doua naștere și care s-au lăsat cu o paralizie a părții drepte a corpului și interdicția din partea medicilor de a mai face ceva din ce fac oamenii normali. Cunoaștere care s-a concretizat în practică susținută ce a dus la vindecarea traumelor și a suferințelor marcante din copilăria timpurie și mai ales a dezechilibrelor din corpul fizic și, în final, la reprofilarea mea în zona de medicina integrativă, terapie cuantică și consultanță spirituală.

Cu Dumnezeu înainte! Să avem o săptămână a Patimilor inspirată și “luminată” prin propriile noastre alegeri conștiente, plină de binecuvântări divine!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te