Noul PSD, reformat: În Franța, Armand era violată zile în șir! Presa afiliată rânjește în tăcere

DE Mircea Marian | Actualizat: 10.06.2021 - 15:35

“În Franța, era răpită și violată zile în șir, aoleuuu stai ca asta i convenea bebelusei albe de Guadalupe“, a scris pe Facebook consilierul județean PSD Ioan Micu. Partidul și presa filiată au rânjit în tăcere: nu se făcea să spună că le place mesajul!

SHARE

Până la ora la care scriu, președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a avut nici o reacție față de acest atac, deși au trecut circa 20 de ore de la momentul în care scandalul a izbucnit. Doamnele din PSD nu au manifestat nici o indignare față de comportamentul colegului lor. Presa afiliată partidului nu și-a oprit linșajul declanșat împotriva primarului Sectorului 1 și a băgat sub preș incidentul.

Oricât l-ar farda Ciolacu, partidul său rămâne, în esență, ceea ce era sub Dragnea: o adunătură de inși brutali, niște colhoznici îmbogățiți prin afaceri cu statul, cu o mentalitate primitivă, rasistă, xenofobă și misogină. Nu poți reforma PSD-ul cu indivizii care dădeau la vâsle la barca lui Dragnea. Care luau bani de la PSD-ul lui Dragnea, pentru consultanță - precum domnul Dîncu, alt social-democrat modern care se preface că n-a aflat cum a fost înjurată Clotilde Armand de către colegul său. Inși pe care Dragnea îi manevra cum dorea, până când i-a aruncat la tomberon, iar ei și-au croit legenda de disidenți. 

Acum, au ieșit dintre gunoaiele lui Dragnea, s-au spălat nițel și se prezintă drept opozanți ai odiosului diktator. 

Partidul acesta și presa filiată au strălucit mereu când era vorba să atace femeile, să le umilească, să le batjocorească. Desigur, de linșaje mediatice au avut parte și bărbații, dar nu se compară cu ceea ce se putea spune despre femei. Ce a pățit Armand au pățit, în diferite forme, și Monica Macovei sau Kovesi. Dacă un bărbat a divorțat de trei ori, e OK, nimeni nu menționează acest aspect. Dacă e vorba de o femeie, precis ceva nu este în ordine cu ea...

Atacul vulgar împotriva lui Armand și tăcerea complice care a urmat mai are o cauză: în scandalul gunoaielor din Sectorul 1 miza este de zeci sau sute de milioane de euro. Se plătesc acum, către Romprest, cam 50 de milioane de euro pe an. Oradea plătește, potrivit  lui Ilie Bolojan, cam 11 milioane de euro pentru salubritate, deși are doar cu vreo 30.000 de locuitori mai puțin. Desigur, o comparație foarte corectă este aproape imposbil de făcut, trebuie luate în calcul și suprafața localității, și volumul de gunoaie care trebuie colecate, și multe alte probleme. Dar, la un calcul foarte superficial, dacă Armand reușește să reducă la jumătate factura către Romprest, vorbim de sume uriașe, între 50 de milioane de euro - dacă contractul se încheie în 2023 - sau 250-300 de milioane de euro, dacă el este finalizat în 2033. Cât ar fi dispus să plătească spre presă și politicieni cel care pierde aceste uriașe sume, pentru a-și salva afacerea? 

Până la urmă, atacul vulgar al consilierului Micu împotriva lui Armand are și partea sa bună: ne arată cât de mult a evoluat noul PSD și cum arată în România anului 2021 un partid “social-democrat modern“. Micu este PSD, PSD-ul adevărat, nu lozincile fade rostite de Ciolacu pentru uz extern. 

Cumpltă rușine pentru România anului 2021, toată această istorie, de la insultele mizerabile ale consilerului PSD la tăcerea rânjită a celui mai mare partid și a celor mai influente publicații. 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te