Guvernul zero educație, zero experiență

DE Petre Bădică | Actualizat: 30.11.2018 - 08:16

Guvernul României este singura instituție unde, la angajare, nu se ține cont de CV-ul candidatului. Pentru a intra în Executiv este irelevant ce studii ai făcut sau dacă ai o minimă experiență în domeniul pe care îl conduci.

SHARE

Lia Olguța Vasilescu este exemplul emblematic al dispreţului liderilor PSD pentru educația și experiența candidatului la un post de ministru. Are o pregătire exclusiv umanistă, căci  a terminat filologia la Craiova. Modul în care și-a dobândit diplomele arată că are un caracter îndoielnic. Asupra doctoratului său în sociologie planează suspiciuni de plagiat. Pentru aceeași teză de doctorat, Olguța Vasilescu a „citit“ mii de  pagini în limbi străine pe care nu le cunoaște. Deși a avut mai multe mandate de parlamentar,
a ocolit comisiile economico-financiare. Cu această experiență zero și studii zero în domeniu, Olguța Vasilescu a fost ministru al Muncii. Cu același zero în dreptul ei, a fost propusă la Ministerul Transporturilor. Refuzată de Iohannis și pentru a nu rămâne fără portofoliu, cu același zero la „experiență profesională și studii“, a acceptat portofoliul de la Dezvoltare. O așa doamnă multilateral dezvoltată am mai avut doar în persoana Elenei Ceaușescu.    

Ofuscat a fost și Ilan Laufer pentru că Iohannis l-a respins de la Ministerul Dezvoltării. Experiența și studiile lui Laufer în domeniu sunt, de asemenea, zero. A terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport. Ilan Laufer crede că, dacă a adus o companie de îmbrăcăminte în România, are și capacitatea de a împărți banii pentru canalizare, stadioane, drumuri comunale. Tot așa cum a crezut că „zero studii și experiență“ îl vor ajuta să gestioneze portofoliul Ministerului pentru Mediul de Afaceri pe care l-a ocupat anul trecut. Până la urmă, partidul l-a zburat din ambele poziții.

O altă culme a tupeului, un zero absolut al experienței și studiilor, este Rovana Plumb. 

Rovana Plumb a fost minstru al Mediului (2012 – 2014), al Muncii (2014 - 2015), Ministru delegat pentru Fonduri Europene (2017 - 2018). Timp de peste o lună a fost interimar la Educație. Câteva zile a fost interimar și la Afaceri Europene. Exact, a condus cinci ministere în numai șase ani. Pe Rovana Plumb o recomandă o licență la Universitatea Politehnică,
 în „Utilaje și Ingineria Proceselor Chimice“. Între 1987 și 2003, a participat la „cursuri postuniversitare și de perfecționare în țară și în străinătate în domeniile: management, protecția consumatorului și impactul asupra mediului, economie și relații internaționale“. Trebuie să o credem pe cuvânt. Rovana Plumb nu menționează la ce instituții a urmat aceste cursuri. Cât despre experienţa profesională, Plumb și-a desfășurat activitatea la compania Gerovital. Zero experiență și zero studii pentru a gestiona oricare din cele cinci ministere pe care le-a condus.

Exemplele de mai sus reprezintă regula și nu excepția. Singurul criteriu pentru a intra în guvernul Dragnea-Dăncilă este obediența față de stăpân.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te