Cum controlează China comunistă mințile a 7 milioane de români printr-o rețea de socializare

DE Stelian Negrea | Actualizat: 25.10.2023 - 17:11

Un număr amețitor de 7,4 milioane de români folosesc lunar rețeaua de socializare tiktok despre care numeroase guverne occidentale susțin că este manipulată de oficialii guvernului totalitar chinez.

SHARE

Practic jumătate din românii care au mai rămas în România primesc cu lingurița dulcegării otrăvite și niciodată gratuite de la un guvern totalitar.

În ciuda magnitudinii și implicațiilor profunde ale acestui cataclism informația nu a făcut vâlvă absolut deloc.

Nu plezirismul facil și ușurătatea până la frivolism a acestei rețele de socializare ar trebuie să îngrijoreze în primul rând autoritățile române.

Deși ce rost are să mai investești miliarde de Euro în educație și în cultură dacă lași un asemenea monstru să niveleze până la imbecilizare numai puțin de 7,4 milioane de români. Lunar.

Nu trebuie să devină toți absolvenți de matematici superioare sau să fie artiști de geniu dar nici nu poți să îi vezi pe toți că iau calea unei tembelizări cu zâmbetul pe buze.

Ceea ce îngrijorează este pasivitatea autorităților române în fața unui asemenea monstru în spatele căruia se află interesele unui stat tiranic cum este China.

Nu există nici o intenție de a interzice sau de a cere proprietarilor tiktok să prezinte dovezi clare și concludente că nu colectează masiv date de tot felul pe care să le pună la dispoziția guvernului chinez.

Și nici nu există certitudinea că același guvern chinez nu folosește programe de inteligență artificială pentru a se juca cu mințile celor 7,4 milioane de români care aplaudă ca focile la noi și noi giumbușlucuri de pe tiktok.

Oricine, orice v-ar spune un lucru este cert: nu există o graniță bine delimitată între companiile (sanchi!) private din China și interesele guvernului chinez.

De fapt nu există vreo graniță. Există subordonare oarbă a așa zisului privat din China în fața intereselor unei dictaturi comuniste cu damf capitalist.

O atestă serviciile de informații occidentale, zeci de studii ale unor think thank-uri de prestigiu și partea din mass-media occidentală care încă nu a căzut pe spate vrăjită de “miracolul” chinezesc.

Așa că tiktok care este controlată de o companie (sanchi!) privată chineză este de fapt la cheremul guvernului chinez. Care este unul tiranic cu tot ce i se opune. Pe plan intern. Sau extern.

În China nu există opoziție. De nici un fel. Fie gândești ca oficialii partidului comunist chinez. Fie riști moartea, închisoarea, ostracizarea etc

România s-a desprins de o tiranie în 89. De tirania unui dictator nebun. Nu și de toată clica sa.

China comunistă nu s-a desprins deloc în 89 de tiranie. Din contră a călcat literalmente cu tancurile în piața Tienanmmen pe toți opozanții regimului.

China de astăzi este o tiranie modernă după care mulți români oftează bătând amorezați din pleoape obosite.

Sunt fie nostalgici comuniști, care regretă egalitarismul ucigător de dinainte de 89, fie mici comuniști cu burta plină care visează la imposibil.

Să aibă toate bunătățurile materiale ale vestului, care le țin stomăcelul plin și liniștit, dar să își pună în secret în baie o poză cu un dictator ca Mao Zedong, putin sau Xi Jinping.

Un bun exemplu ar fi Victor Ponta care se laudă cu admirația lui față de China comunistă dar conduce o Tesla americănească cu banii luați de măruntul său partid din sponsorizările de la bugetul de stat.

Nici unul nu ar trăi pe propria piele binefacerile unei dictaturi unde lucrurile merg mereu ca unse, unde șoseaua se asfalteză de pe o zi pe alta și unde (sîc!) nu există corupție etc

Ceee ce autoritățile noastre trebuie să facă e simplu: să ia atitudine față de imbecilizarea propriei populații cu ajutorul unei aplicații de tipul tiktok.

Pe care partenerii noștri occidentali o acuză direct că răspunde comenzilor unei dictaturi.

Asta dacă vrem să mai respirăm într-o democrație și nu să ne înecăm iarăși în duhoarea unei dictaturi.

Poate doar de la distanță. De la zeci de mii de kilometri. Condusă de un mega computer cu inteligență artificială.

La butoanele căruia se află un general chinez care stă drepți în fața membrilor biroului politic al partidului comunist chinez.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te