Comisarul european pentru justiție vine să-l tragă de urechi pe Tudorel Toader

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.11.2018 - 19:40
Vera Jourova vine la București pentru justiție. Foto Getty Images

Comisarul european pentru justiție, Vera Jourova, prezentă la Summitul din Lisabona, a declarat că a programat o vizită în România pentru a se întâlni cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, precum și cu alți miniștri, cu scopul de a discuta modificările legislative.

SHARE

De asemenea, Vera Jourova a declarat că se va emite în curând opinia Comisiei Europene privind modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală, iar recomandările specifice vor fi făcute în raportul MCV din 2018, care va fi publicat la sfârșitul acestei luni.

„Am sfătuit România cu privire la modul în care ar fi trebuit să iasă din criza justiției și trebuie să publicăm raportul MCV care conține o recomandare foarte completă cu privire la modul de păstrare a calității sistemului judiciar și de urmărire penală. Mă voi duce în România în 10 zile, unde voi vorbi cu ministrul Justiției și cu alți miniștri cheie, pentru că sunt responsabilă și pentru alte lucruri. 

De asemenea, raportul MCV privind România va fi publicat luna aceasta. Am avut mai multe discuții cu Tudorel Toader. În câteva zile vom emite un aviz cu privire la ultimele modificări ale legilor privind Codul civil și penal. Am văzut deja declarația Comisiei de la Veneția în această privință. Cred că România va gestiona bine atât președinția Consiliului UE în 2019, cât și criza internă. Sunt întotdeauna optimistă și iubesc România ", a declarat oficialul UE, potrivit Business Review.

Comisarul european pentru justiție a reiterat faptul că judecătorii independenți reprezintă un pilon esențial al dezvoltării democratice a țării. De asemenea, a explicat că mesajele ei au fost interpretate greșit de către oficialii guvernului. 

„Am avut mesaje puternice pentru România, dar am trimis astfel de mesaje tuturor statelor membre. O justiție independentă este pilonul de bază al dezvoltării democratice a oricărei țări. Judecătorii independenți sunt o forță pentru fiecare țară. Mesajele mele către România au fost, din nefericire, interpretate ca pesimiste. Nu au fost așa. Solia mea a fost că gestionarea președinției UE împreună cu aceste probleme interne ar fi un lucru foarte greu", a declarat Vera Jourova.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -