România a obținut Premiul 1 la Global Legal Hackathon, cu o aplicație pentru călătorii

DE Newsweek România | 21.05.2019 - 14:33

Echipa românească de avocați și IT-iști Legal Shapers a câștigat Premiul I la Global Legal Hackathon 2019, cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume.

SHARE

Competiția a avut loc în 54 de orașe din peste 20 de țări și a reunit peste 6.000 de participanți din domeniile juridic, IT și din mediul business.

Premiul a fost decernat la New York, unde proiectul românesc Lawrelai, un consultant juridic de călătorii, a impresionat juriul internațional, care a acordat Premiul I pentru categoria „Improving the Business of Law”.

Aplicația Lawrelai (Law related AI), ușor accesibilă prin intermediul Facebook Messenger, este primul consultant juridic de călătorii. Ideea a fost prezentată în premieră la București în cadrul ediției locale a Global Legal Hackhaton România 2019, organizată în luna februarie de societatea de avocatură Hristescu & Partners în București.

Succesul aplicației Lawrelai în fața juriului internațional este rezultatul muncii echipei Legal Shapers, care a dezvoltat o soluție cu acoperire globală și o componentă gratuită de răspunsuri juridice cu privire la cele mai frecvente situații cu care ne putem confrunta în timpul unei călătorii în străinătate. În cazul unei urgențe imediate, Lawrelai oferă asistență juridică personalizată contra-cost, punând la dispoziția utilizatorilor consultanță profesională prin intermediul partenerilor locali.

Echipa Legal Shapers, care a reprezentat România în ediția globală din New York este formată din avocații Roxana Pistolea (associate Clifford Chance Badea), Roxana Mihaela Catea (Senior Associate Ţuca Zbârcea și Asociații), Tudor Colțan (Senior Associate Suciu Popa) și specialiștii IT Petruș Bălașa și Eduard Mirică.

„Suntem mândri că echipa noastră a îndeplinit tot ce și-a propus și a dus România pe locul 1 în finala de la New York a Global Legal Hackathon Ediția 2019 -  singurul concurs global ce îmbină provocările juridicului cu soluțiile modernului IT. Ne-am avântat în această competiție cu încredere, iar eforturile noastre au fost dublate de sprijinul pe care l-am primit de-a lungul drumului de la organizatorii GLH România, utilizatorii Lawrelai, mentorii și partenerii noștri, cărora le mulțumim pentru susținere”, spun cei din echipa câștigătoare Legal Shapers.

Mădălina Hagima Hristescu, partener fondator Hristescu și Asociații, care a organizat ediția locală Global Legal Hackathon România 2019, a fost prezentă la ediția finală GLH din New York.

„Ne bucură enorm faptul că o echipă românească a reușit să demonstreze forța acestei ediții, pe care am simțit-o de la momentul primului pitch de idei din deschiderea evenimentului.

Ideea câștigătoare este una extrem de accesibilă, care acoperă o zonă de interes extrem de vastă, venind cu soluții atât pentru mediul business, cât și pentru cetățenii obișnuiți, prin reunirea inteligenței juridice și a inteligenței artificiale în același pachet.

Promisiunea de la care am pornit, de la prima ediție a GLH în Romania din 2018, a fost să punem la aceeași masă specialiști din domeniul IT, juridic și nu numai, pentru a găsi soluții ale problemelor noastre comune. Iar victoria de la New York a echipei românești, Legal Shapers, ne demonstrează încă o dată capacitatea, creativitatea și potențialul tinerilor români”, a declarat Mădălina Hagima Hristescu.

„Cred că un produs ca Lawrelai, care furnizează ajutor personalizat pentru probleme comune de natură legală în deplasările în străinătate, ar putea să aibă un impact imediat la nivel global”, a declarat Esther Dediashvili, membru al juriului. Esther Dediashvili este Legal Knowledge Manager and Head of Legal Technology Implementation at FBC & Co (Israel).

„Felicitări echipei Legal Shapers și întregii Românii! Aplicatia LAWrelai de servicii de consultanta juridică pentru turiștii străini a fost foarte deosebita și captivanta. Soluția lor este cel mai bun exemplu al importantei pe care Global Legal Hackathon o acorda prezentării celor mai noi și creative soluții juridice tehnologice din lume“, a declarat David Fisher, fondatorul Global Legal Hackathon.

România a concurat la New York alături de alte unsprezece echipe puternice din toate colțurile lumii, echipele finaliste venind din țări precum China, Germania, Australia, Italia, SUA.

Global Legal Hackathon este  o competiție internațională care promovează inovația tehnologică în domeniul juridic la nivel mondial.

Pentru al doilea an consecutiv, societatea de avocatură Hristescu & Asociații a fost invitată de organizatorul global Integra Ledger Bockchain for Law să fie gazda evenimentului in Romania.

Global Legal Hackathon, aflat la a doua ediție în România s-a desfășurat în 54 de orașe din peste 20 de țări și a reunit peste 6.000 de participanți din domeniile juridic, IT și din mediul business.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te