Pagubă de 2.600 euro/lună pentru Adina Florea după desființarea Secției care investiga magistrați

DE Petre Bădică | Actualizat: 19.03.2021 - 09:55
Pagubă de 2.600 euro/ lună pentru Adina Florea / Inquam Photo

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat raport favorabil la proiectul privind desfiinţarea SIIJ. Păgubită va fi Adina Florea, procuror și care a fost propusă în mai multe rânduri șefa instituției.

SHARE

Adina Florea este procuror în cadrul Secţii pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Plenul CSM a avut, de 7 ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru șefia SIIJ (câștigat de Adina Florea), însă fără succes. Ea a fost adjuncta acestei secții.

Citește și: EXCLUSIV Ilegalitate: CSM a protejat-o pe Adina Florea secretizându-i declarațiile de avere

Prin desființarea Secției, Adina Florea va pierde și venitul de procuror al SIIJ. Veniturile sale au crescut considerabil din momentul în care a început să  lucreze în SIIJ.

Citește și: Mafiotul Rechinu: Sunt o victimă. Parchetul din România ignoră o soluție definitivă din Mexic

În anul 2018, Adina Florea a câștigat suma de 70.000 de lei de la Parchetul de pe lângă Tribunal Constanța și de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și: Când va fi gata vaccinul anti-COVID care ar oferi imunitate 17 ani. Testele clinice au început

În anul 2019, Adina Florea a câștigat suma de 220.748 de lei de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Este vorba de aproape 4.000 de euro pe lună.

Prin desființarea secției speciale și revenirea la Parchetul din Constanța, Adina Florea  pierde 150.000 de lei anual.

În 2019, Adina Florea a primit un apartament de 90 metri pătrați ca donație în 2005. Are în cont puțin peste 12.000 de euro și credite cam de aceeași valoare. Consiliul Superior al Magistraturii a publicat declarațiile de avere ale Adinei Florea cu o întârziere de peste un an față de termenul legal.

Citește și: Clanul Duduianu, preluat de Aly, băiatul lui Emi Pian: Vreau să fiu pe sfert cum a fost tăicuțul meu

PSD s-a opus dar fără rezultate

Un amendament al lui Iulian Stancu, deputat al minorităţilor, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM a fost admis de Comisia juridică a Camerei. Toate amendamentele PSD au fost respinse. Anterior votului deputatul PSD Nicuşor Halici a anunţat, la dezbaterea de joi în Comisia juridică a Camerei a proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie că va solicita, la finalul discuţiilor, amânarea şedinţei şi reinivitarea reprezentanţilor CSM şi ÎCCJ la o reuniune ulterioară pentru a putea auzi opinia experţilor pe acest subiect. Şi deputatul UDMR Hajdu Gábor a solicitat amânarea, însă după o scurtă pauză a lucrărilor Comisiei, a anunţat că îşi retrage cererea. Laura Vicol Ciorbă a cerut amânarea votului. Solicitarea social-democraţilor a fost respinsă, aratăp news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te