Om de afaceri, reținut pentru încercare de mituire a unui director Romgaz

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 12.05.2020 - 13:18

DNA a reținut pentru 24 de ore un om de afaceri care a fost prins în flagrant în timp ce încerca să ofere mită unei persoane cu funcție de conducere la Romgaz.

SHARE

Procurorii anticorupție au anunțat că omul de afaceri ar fi vrut să plătească 200.000 de euro pentru ca persoana din conducerea Romgaz să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania națională respectivă în calitate de cumpărător și o firmă privată în calitate de vânzător.

„În perioada 28 aprilie - 11 mai, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcţie de conducere într-o companie naţională (martor) pentru ca aceasta, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania naţională respectivă în calitate de cumpărător şi o firmă privată în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziţionarea, de către compania naţională, a unei suprafeţe de teren", arată DNA.

La data de 11 mai, inculpatul i-ar fi dat martorului, în numerar, un avans de 50.000 euro din suma promisă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, mai precizează Direcția Națională Anticorupție.

Omul de afaceri urmează să fie prezentat în fața judecătorilor de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, directorul de la Romgaz l-ar și fi denunţat pe omul de afaceri la DNA, acesta din urmă fiind prins în flagrant cu o parte din bani.

Romgaz: Toleranță zero la corupție

„Conducerea executivă ROMGAZ a luat act de informaţiile apărute în presă şi transmite public pe această cale că manifestă toleranţă zero faţă de orice faptă de corupţie şi va sprijini organele abilitate să efectueaze cercetările în acest caz.
S.N.G.N. Romgaz S.A. mizează pe transparenţă şi corectitudine şi întreprinde toate acţiunile necesare pentru evitarea oricăror situaţii care pot crea vulnerabilităţi cu impact asupra activităţii curente şi a imaginii companiei”, se arată într-un comunicat al companiei, transmis presei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.