O fostă senatoare PNL şi soţul ei, fost vicepreşedinte ASF, au fost achitaţi definitiv pentru mită

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 01.10.2020 - 21:57
Doina Tudor, fostă senatoare PNL/ Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fosta senatoare PNL, Doina Tudor, şi soţul ei, fostul vicepreşedinte ASF, Daniel Tudor, au fost achitaţi definitiv de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul de luare de mită, potrivit portalului instanţelor.

SHARE

G4Media.ro scris că decizia de achitare vine după ce soţii Tudor au fost achitaţi şi la Tribunalul Bucureşti, dar şi după ce în iulie 2020, instanţa a anulat mai multe probe obţinute de SRI pe MSN (mandat de siguranţă naţională) ca urmare a deciziilor CCR.

Decizia finală de achitare a soţilor Tudor vine şi după ce, la începutul anchetei, în februarie 2016, în anii de glorie ai Binomului SRI-DNA, cei doi au fost reţinuţi şi scoşi în cătuşe din sediul DNA.

În cazul senatoarei, procurorii au cerut aviz pentru ridicarea imunităţii parlamentare. Până la urmă, judecătorii i-au arestat la domiciliu.

Potrivit DNA, soţii Tudor au fost acuzaţi de o mită de 300.000 de euro. Interesant că intermediarul presupusei şpăgi, fost senator PNL de Arad, Ovidiu Marian, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare şi la confiscarea sumei de 500.000 de euro.

„În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acționarul majoritar al firmei respective (denunțător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro.

Totodată, Marian Ovidiu a susținut că are influență asupra președintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu. Concret, inculpatul Tudor Daniel George trebuia să depună diligențele necesare pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.
Din suma de bani inițial pretinsă, inculpatul Marian Ovidiu a primit efectiv 500.000 euro, din care și-a însușit 200.000 de euro.

Restul de 300.000 euro au fost remiși inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei și valută, prezente și viitoare, din conturile deschise pe numele inculpatului Tudor Daniel George, până la concurența sumei de 300.000 euro”, a arătat DNA într-un comunicat de presă din aprilie 2016.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te