Le-a ignorat însă, și a acceptat importarea utilajelor pentru măști de protecție pe o filieră dubioasă și instalarea lor de urgență, pentru a putea fi inaugurate cu fast de politicieni, conform referatului cu propunere de arestare respins de instanță.
Neregulile, care au apărut imediat ce politicienii au ieșit pe poarta fabricii Romarm de la Drăgășani, ar fi fost ținute ascunse - liniile de producție erau aproape nefuncționale, însă comunicatele oficiale arătau că ele produc la capacitate maximă, conform Digi24.
Citeşte şi: Fiul lui Pițurcă și directorul Romarm, cercetați în libertate sub control judiciar
Probele procurorilor arată că directorul Romarm ar fi început demrsrurile pentru a achiziționa liniile de producție chiar în ziua în care în România a fost decretată stare de urgență.
Când le-a spus subalternilor de la ce firmă să le cumpere, specialiștii l-au atenționat că firmele nu sunt de încredere, dar el ar fi ignorat aceste semnale și a cerut să se respingă alte oferte, spune anchetatorii.
Citeşte şi: Fiul lui Victor Piţurcă, reţinut în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme din pandemie
Potrivit DNA, după instalarea utilajelor la finalul lunii martie au început verificările astfel încât specialiștii de la Romarm să vadă dacă ele funcționează, dar ei au găsit mai multe nereguli, concluzia fiind că liniile de producție produceau mult mai puțin decât era prevăzut în contract.
În numeroase situații, angajații Romarm lipeau manual măștile de protecție, deși această etapa trebuia făcută de mașinile respective, mai spun procurorii DNA.