Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, în cazul Bica, este definitive și vine ca urmare a hotărârii CCR în care s-a stabilit neconstituționalitatea formării completurilor de cinci judecători de la Curtea Supremă.
„Fixeaza termen la 20 mai 2019, ora 9:00, Sala Sectiilor Unite, pentru rejudecarea apelurilor declarate de inculpata Bica Alina Mihaela si de Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronuntata de Inalte Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala in dosarul nr. 2471/1/2015, numai in ceea ce priveste solutia de condamnare a inculpatei pentru infractiunea de favorizarea infractorului prevazuta de art. 269 alin.1 Cod penal. Mentine celelalte dispozitii ale deciziei penale atacate”, se arata in minuta ședinței.
Alina Bica a fost condamnată, în iunie 2018, la patru ani de închisoare, sentința fiind data de completul de cinci judecători de la Înalta Curte. Fosta șefă a DIICOT a fost condamnată pentru infracțiunea de favorizarea făptuitorului. Bica nu a făcut, însă, nicio zi de pușcărie în România, fiind fugită în Costa Rica.