300 de români au plătit câte 100 de lei ca să nu mai poarte mască. Avocați celebri iau și 400 de lei

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 14.11.2020 - 11:52
Avocatul Diana Iovanovici-Șoșoacă, la un protest împotriva măsurilor Guvernului

În septembrie anul acesta, pe paginile de Facebook ale celor care nu cred în COVID-19, a început să circule un anunț. 300 de persoane s-au unit pentru un proces colectiv prin care speră să elimine măsurile de restricție impuse de guvern pentru limitarea răspândirii Sars-COV 2.

SHARE

În septembrie anul acesta, pe paginile de Facebook ale celor care nu cred în COVID-19 sau care strigă că obligația de a purta mască de protecție este abuzivă, a început să circule un anunț pentru un proces colectiv împotriva măsurilor de restricție impuse de guvern. 

 

Avocatul Diana Iovanovici-Șoșoacă, una dintre cele mai vocale voci împotriva purtării măștilor de protecție și a altor măsuri de restricție, dar și cea care coordonează acțiunea colectivă, a declarat pentru Newsweek România că în urma apelului s-au adunat 300 de persoane. 

„Deja am făcut plângerea prealabilă și am depus în instanță. Sunt circa 300 de persoane în acest proces colectiv. Dorim anularea tututor nenorocirilor pe care le-au făcut ăștia cu învățământul. Anulăm absolut tot ceea ce se poate anula. Procesul se va mișca repede”, a declarat Diana Iovanovici-Șoșoacă. 

Avocata este și candidat pentru Senat din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), pe o platformă în care-i îndeamnă pe români să dea în judecată statul pentru că-i obligă să poarte mască în spații închise sau pentru că „le limitează drepturile”. 

Întrebată de ce a cerut câte 100 de lei de la fiecare participant la proces și dacă nu cumva poate fi acuzată că face bani pe seama temerilor sau nemulțumirilor românilor care nu cred în COVID-19, Diana Iovanovici-Șoșoacă a susținut că suma era necesară pentru că este tariful minim legal pentru un avocat. 

„100 de lei este o formă ca să nu mi se anuleze contractul de asistență juridică. Suntem 4 avocați. La 300 de oameni, vă dați seama că nu ar reveni prea mulți bani fiecăruia.

100 de lei este suma minimă pe care eu pot să o pun, ca avocat, pe un contract, ca să fie valabil. Eu nu am voie să fac pro bono. Dacă vrei avocat pro bono, soliciți de la barou.

Eu am vrut să am o bază legală pentru un contract de asistență juridică, fiind proces colectiv. Pe baza acelui contract, se atacă absolut tot ce se poate ataca. Sute de ordine”, a menționat avocata pentru Newsweek România.

Diana Iovanovici-Șoșoacă a declarat că, din 300 de români, pe lista sa sunt 80 de oameni, adică a primit 8.000 de lei, din care se scad taxele. 

„Nu eu am rugat oamenii să deschidă proces, oamenii m-au rugat pe mine. Domnul Piperea (avocatul Gheorghe Piperea, de asemenea anti măsuri de restricție - n.r.), pe procesele colective, ia 400 de lei de persoană”, s-a justificat avocata candidat.

Avocata crede că COVID-19 e un pretext pentru dictatură

Diana Iovanovici-Șoșoacă este unul dintre participanții activi la protestele anti măsuri de restricție și protecție anti COVID-19 organizate la București.
 
Avocata a precizat că ea crede în existența coronavirusului, dar afirmă că acesta nu este atât de periculos încât să justifice carantină sau închiderea școlilor. 
 
„Nu am spus niciodată că coronavirusul nu există. UE a clasat virusul la periculozitatea 3-4 din 5. Asta nu înseamnă că oprim lumea”, a afirmat avocata. 
 
Deși în vară declara că nu o interesează o carieră politică, acum candidează pentru Senat din partea AUR, pentru că „trebuie să intrăm în fabrica de legi, pentru a opri, astfel se alege praful”. 
 
Diana Iovanovici-Șoșoacă a devenit cunoscută în mai anul acesta, când a cerut desființarea examenelor de bacalaureat și de evaluare națională. Ea a reprezentat o mișcare a elevilor înființată cu doar o lună înainte. 
 
Atunci declara că deși, oficial, elevii pe care îi reprezintă se tem de efectele coronavirus, ea crede că virusul este o invenție menită să răpească din libertățile individuale.
 

Pe pagina sa de Facebook, unde este extrem de activă, avocata scrie că prin COVID autoritățile nu vor decât să reducă libertățile, iar virusul nu este de speriat.

Diana Iovanovici-Șoșoacă sel-a pronunțat împotriva termoscanării, a luării temperaturii și a purtării măștii.

Preia postări care spun că virusul este o exagerare:

„Bă eu am prins și Cernobîlu, da parcă nu a fost așa isterie..”

"Nu mulțumim ! In caz de rezultat pozitiv, 14 zile de arest la domiciliu ?! Iar după 14 zile se poate prelungi dacă ieși din nou pozitiv. Sunt persoane care sunt de 60 zile în carantină continuă pentru că ies mereu positive”.

„Spitalul Colentina închis doar Pentru COVID. Are 900 de paturi! Sunt doar 77 de pacieți cu COVID. Bolnavii cornice mor netratați”

„Transformați în sclavi de cei care trebuie să ne poarte de grijă.”

Avocata îi îndeamnă pe români la revoltă, să nu respecte decizia obligatorie de purtare a măștii de protecție și să dea în judecată statul român pe orice măsură de protecție impune guvernul.

„Ceea ce este obligatoriu în acest moment, este să îi hăituim peste tot pe cei de la putere. Pe cale legală, în instanţă, dar, mai ales , aşa cum am făcut mulţi dintre noi, mergând peste ei, peste tot.

Este obligatoriu să intrăm în spitale, să mergem peste ei pentru a afla adevărul, a le cere să ne răspundă la interpelări, filmaţi tot pe oriunde mergeţi. Şi obligatoriu: UNITATE! Ca de mizerii şi minciuni m-am săturat!”, a scris pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te