VIDEO Putin, gata să sacrifice 45.000.000 de ruși într-un război nuclear. Lumea ar deveni un iad

DE Adina Mutăr | Actualizat: 09.04.2024 - 20:45
Putin sacrifică 45.000.000 de ruși într-un război nuclear. În câteva ore, lumea ar fi un iad - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Putin sacrifică 45.000.000 de ruși într-un război nuclear. În câteva ore, lumea ar fi un iad - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Putin ar sacrifica 45.000.000 de ruși într-un război nuclear. În câteva ore, lumea ar fi un iad. Planurile pentru un război nuclear general sunt printre cele mai mari secrete deținute de guvernul SUA. Documentele declasificate, secretizate zeci de ani, arată detalii terifiante.

SHARE

Putin sacrifică 45.000.000 de ruși într-un război nuclear. În câteva ore, lumea ar fi un iad.

Kremlinul tot amenință Occidentul cu un război nuclear. Întreaga lume ar avea de pierdut, Rusia cel mai mult. Pentru că, dacă atacă prima, o ploaie de bombe nucleare s-ar abate asupra țării cu efecte devastatoare.

SUA au desfășurat focoase nucleare pe teritoriul aliaților în cadrul programului NATO Nuclear Sharing, iar aceste sisteme ar intra imediat în funcțiune.

Putin, gata să sacrifice 45.000.000 de ruși într-un război nuclear. În câteva ore, lumea ar fi un iad

Potrivit documentelor declasificate ale SUA, Pentagonul ar fi țintă principală pentru o lovitură nucleară asupra Americii.

În scenariul luat în calcul de specialiști. Washington DC este lovit primul cu o bombă termonucleară de o megatonă, un „Bolt out of the Blue”, așa denumește Comandamentul și Controlul Nuclear al SUA un „atac nuclear mare neavertizat”.

SUA au efectuat o explozie termonucleară de 150 de megatone în atolul Bikini, la 1 martie 1954 și a putut calcula răspândirea neașteptată a precipitațiilor, evaluând și  poluarea radioactivă ca factor letal.

O lovitură nucleară asupra Pentagonului este doar începutul unui scenariu a cărui finalitate va fi sfârșitul civilizației așa cum o cunoaștem.

O detonare a unei arme termonucleare de o megatonă începe cu un fulger uriaș de lumină și căldură.

180 de milioane de grade Fahrenheit este de patru sau cinci ori mai mult decât temperatura din centrul Soarelui.

În prima fracțiune de milisecundă după ce bomba lovește Pentagonul în afara Washingtonului se va vedea o lumină cu raze X, cu o lungime de undă foarte scurtă.

Această „lumină” ar supraîncălzi aerul din jur la milioane de grade, creând o minge de foc masiv care se extinde.

În câteva secunde, mingea de foc a crescut la un diametru de mai mult de o milă, căldura sa este atât de intensă, încât betonul explodează, metalul se topește sau se evaporă, piatra se sparge și oamenii se transformă instantaneu în carbon ardent.

În fulgerul termonuclear sunt încorporate două impulsuri de radiație termică. Primul puls durează o fracțiune de secundă, după care vine al doilea puls, care durează câteva secunde, potrivit Daily Mail.

Pulsurile de lumină sunt tăcute. Ceea ce urmează este un vuiet asurzitor.

Căldura intensă generată de această explozie nucleară creează o undă de înaltă presiune care se deplasează din punctul său central ca un tsunami, un perete uriaș de aer puternic comprimat ce călătorește mai repede decât viteza sunetului. 

Mingea de foc nucleară care a consumat totul în raza inițială de 1,1 milă se ridică acum de pe pământ cu viteză.

Trec treizeci și cinci de secunde.

Începe formarea norului ciupercii, calota și tulpina sa masivă, formate din oameni incinerați și resturi ale civilizației, care capătă, dintr-o nuanță roșie, o nuanță maro, apoi portocalie.

Urmează efectul mortal al aspirației - cu obiecte, mașini, oameni, resturi de construcții, etc aspirate înapoi în centrul infernului ce arde și sunt consumate de flăcări.

Trec şaizeci de secunde.

Calota și tulpina ciupercii, acum alb gri, se ridică la cinci, apoi zece mile de la punctul zero. Capacul crește și el, întinzându-se 20, 30 de mile diametru, umflându-se.

În cele din urmă ajunge în troposferă, mai sus decât zborurile comerciale.

Particulele radioactive se scurg apoi peste tot sub formă de precipitații, căzând înapoi pe Pământ.

Peste un milion de oameni sunt morți sau mor și au trecut mai puțin de două minute de la detonare. Acum începe infernul.

Aceasta este diferit de mingea de foc inițială. Este un mega-incendiu. Conductele de gaz explodează una după alta, acționând ca niște aruncătoare de flăcări uriașe ce aruncă fluxuri constante de foc.

Rezervoarele ce conțin materiale inflamabile iau foc, fabricile chimice explodează. Clădirile prăbușite devin cuptoare gigantice.

Golurile deschise din podele și acoperișuri se comportă precum coșurile de fum. Dioxidul de carbon din furtuna de foc se scufundă și se instalează în tunelurile de metrou, asfixiând oamenii care caută adăpost în subsoluri și în alte spații sub pământ.

Oricine de deasupra solului care privește direct la explozie – în unele cazuri până la 13 mile distanță – este orbit.

La cincisprezece mile de Pentagon, mașini și autobuze se ciocnesc una de alta. Străzile de asfalt se transformă în lichid din cauza căldurii intense, prinzând supraviețuitorii în lavă topită sau nisip mișcător.

Vânturile forțate de uragan alimentează sute de incendii, care se extind în mii, în milioane.

La zece mile depărtare, cenușa fierbinte și resturile în flăcări ale vântului aprind noi focuri, combinându-se. Tot Washingtonul DC devine un mega-infern. Și au trecut opt, poate nouă minute.

Asta în cazul în care atacul n-ar fi interceptat de niciun sistem de apărare aeriană al SUA. 

Răspunsul devastator al aliaților

Țara agresoare, Rusia, ar fi atacată imediat de către SUA și aliații care au arme nucleare cu o ploaie de bombe.

Prin programul Nuclear Sharing al statelor membre NATO fondatoare, există stocuri de arsenalul nuclear american în Europa.

Citește și: Avertismentul lui Putin la adresa Occidentului: „Rusia este pregătită pentru un război nuclear”

Guvernele acestor țări au participat și la planificarea și exercițiile legate de aceste tipuri de arme. Răspunsul ar fi imediat.

Dacă Rusia a mai apucat să lanseze și alte atacuri, un al treilea război mondial nuclear va lăsa, garantat, cel puțin două miliarde de morți în câteva ore, susțin specialiștii americani.

Și absolut nimeni nu va câștiga nimic.

Militarii au creat arma nucleară în secolul 20 pentru a salva lumea de de rău. Arma însăși este atât de letală, încât ar trebui să funcționeze doar amenințarea ca războaie convenționale să se încheie.

Citește și: Nu este exclus un atac nuclear rusesc în Ucraina. America este pregătită

Rusia și alte țări ce dețin arme nucleare cunosc efectele devastatoare și nu vor îndrăzni să le folosească.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te