VIDEO Putin a scos rachetele nucleare la „încălzire”. Medvedev amenință cu un război nuclear

DE Elena Andrei | Actualizat: 06.07.2022 - 19:58
Putin și-a scos rachetele nucleare intercontinentale la încălzire/foto: profimedia

Vladimir Putin a ordonat exerciții nucleare cu rachetele intercontinentale Yars lansate de pe șosea într-o pădure din vestul Siberiei. Exercițiul nuclear a avut loc la doar câteva ore după ce fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a amenințat din nou cu război nuclear.

SHARE

Raza de acțiune a acestor rachete, de 12.070 de kilometri, ar putea implica lovirea Marii Britanii sau oriunde în Europa.

O declarație a Ministerului rus al Apărării a precizat astăzi:

„Peste 100 de echipamente participă la acest exercițiu. Trupele strategice și vehiculele de lansare a sistemelor de rachete Yars ale Formațiunii de rachete Novosibirsk s-au antrenat în timpul unui exercițiu programat. În timp ce își executau manevrele, unitățile și detașamentele de rachete s-au dispersat într-o pădure pentru recunoașterea zonei de lansare, eliminarea sabotorilor și cercetarea zonelor contaminate”, a precizat Ministerul Apărării.

Putin și-a pus forțele nucleare în stare de alertă la începutul războiului cu Ucraina și continuă să organizeze exerciții regulate.

Medvedev: „Pedepsirea Moscovei pentru crime de război este o amenințare la existența omenirii”

Exercițiul nuclear a avut loc la doar câteva ore după ce fostul președinte al Rusiei și actualul șef al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a lansat o amenințare nucleară,  avertizând cu privire la sfârșitul „existenței omenirii” dacă Moscova va fi pedepsită pentru crime de război.

Medvedev a avertizat Curtea Penală Internațională (CPI) că ar trebui să se abțină de la încercarea de a întreprinde acțiuni „fără valoare juridică” împotriva Rusiei.

Citește și

Elveția nu e de acord cu predarea activelor rusești Ucrainei

Caspian Pipeline Consortium își suspendă activitatea. Posibilă creștere a prețurilor în România

„Ideea de a pedepsi țara care are cel mai mare potențial nuclear este absurdă în sine. Și amenință potențial existența omenirii”, a scris Medvedev pe Telegram.

El acuză SUA că încearcă să „semene haos și distrugere" prin CPI, catalogând superputerea occidentală drept „idioată".

Invazia sălbatică a Ucrainei a lăsat în urmă crime de război, inclusiv bombardarea repetată a civililor, relatări de violuri și tortură, execuții sumare și utilizarea de muniții cu dispersie interzise.

Marea Britanie trimite un ofițer de poliție și șapte avocați la Haga pentru a sprijini investigațiile privind crimele de război comise de Rusia.

Împreună cu Norvegia, va oferi poliției ucrainene „cursuri de formare în domeniul investigării crimelor de război”.

Iar ofițerii de la Unitatea de combatere a terorismului a Poliției Metropolitane vor ajuta cu capacități criminalistice și tehnice, cum ar fi biometria și de examinare a dispozitivelor digitale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te