LIVE Alegeri prezidențiale Vezi în timp real prezența la vot
2.983.224 Votanți în România
16,57 %
303.199 Votanți în străinătate
Click aici pentru statistici complete

VIDEO O fată de 11 ani din India plânge cu lacrimi de sânge, au confirmat analizele medicale

DE Bianca Iosef | Actualizat: 22.06.2020 - 14:05

Fata a fost adusă de mama ei la un spital din New Delhi după ce au început să îi curgă din ambii ochi lacrimi de o culoare sângerie, scrie Newsweek SUA.

SHARE

Mama le-a spus medicilor că lacrimile apar spontan de două – trei ori pe zi, fără să fie cauzate de stres sau plâns, iar sângerarea durează în jur de două minute.

Raportul medical a dezvălui că starea fetei nu a fost determinată de vreo boală anterioară sau de un medicament administrat în trecut, dar cu toate acestea copilul a avut sângerări nazale cu o săptămână înainte.

Echipa de la „All India Institute” au ținut-o sub observație pentru două zile. Cercetătorii au observat că sângerarea apare de două până la de trei ori pe zi și că poate dura și trei minute, potrivit Newsweek.

Cei de la Institutul de Medicină din India au făcut o serie de teste pentru a afla de ce se întâmplă aces lucru. În urma unei examinări generale nu au fost găsite anomalii.

Video aici

Fata are un văz perfect, iar presiunea în ochi este în limitele normale. Testele de sânge au arătat că este perfect sănatoasă, iar testul tomograf nu a găsit nimic în neregulă.

Medicii au diagnosticat-o ca „idiopatică”, cauza sângerării este încă necunoscută. Doctorul, care a publicat un studiu despre cazul fetei în „BMJ Case Reports”, a declarat pentru Newsweek că fata este un alt caz de hemolacria- „ condiție care se caracterizează de prezență sângelui în lacrimi”.

Aceasta este „una dintre cele mai grave și neobișnuite condiții” care are cauze diferite.

Hemolacria este cel mai des asociată cu conjunctivita bacteriană. Alte cazuri au fost cauzate de hormoni, dar poate să fie și semnul unei tumori.

Lacrimile de sânge, spun specialiștii, sunt cunoscute de secole.

În lucrarea „Historical Review and Report of a New Case” publicată în 2011, oftalmologul Juan Murube spune că au fost prima dată menționate într-un raport științific de acum 1.500 de ani scris de fizicianul bizantin Aëtius din Amida.

O mie de ani mai târziu a fost raportat un caz al unei călugărițe care sângera prin ochi lunar, în locul mensturației. În secolul 16 se menționează alt caz, al unei fete în vârstă de 16 ani despre care se spunea că „ elimina fluxul prin ochi, ca picături de sânge, în loc să o facă prin uter”.

În raportul celor de la BMJ, doctorii spun că deși condiția este benignă, este asociată cu boli severe. Aceștia consideră că trebuie făcută o evaluare minuțioasă a pacientului înainte să fie considerat idiopatic, așa cum s-a făcut în acest caz.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te