VIDEO Exerciții NATO la Cincu: Participă 700 de militari, zeci de blindate și avioane din 6 țări

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.09.2022 - 12:08

Peste 700 de soldaţi din Romania, Statele Unite ale Americii, Portugalia sau Franţa se antreneaza zi şi noapte în poligonul militar de la Cincu în cadrul unui exerciţiu NATO.

SHARE

Convinși că succesul se atinge prin lucrul în echipă, 700 de militari români din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est de la Craiova și aliați din Franța, Olanda, Polonia, Portugalia și Statele Unite ale Americii, cu peste 80 de mijloace tehnice, participă, în perioada 12-23 septembrie, la exercițiul de instruire în comun „JUSTICE EAGLE 22.II”, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Zeci de blindate şi avioane de luptă au intrat în acţiune, iar militarii au tras mii de focuri de armă, după un scenariu bine pus la punct

Din tranșee sau din blindate, militarii români și americani au tras mii de focuri de armă în poligonul din Smârdan, de lângă Galați. Totul face parte dintr-un amplu exercițiu militar NATO, gândit special pentru companiile de luptă. 

Exercițiul NATO JUSTICE EAGLE 22.II a reunit 6 țări aliate în România

Citește și: VIDEO 50 de nave de război NATO și submarine încep exerciții ce simulează un război contra Rusiei

„O companie este o subunitate de nivel tactic având în compunere 3-5 plutoane de lupta, in total între 80 și 150 de militari. Forțele aeriene din Canada contribuie de asemenea la acest exercițiu creând oportunitate pentru integrarea acțiunilor terestre cu cele aeriene”, spune Constantin Paraschiv, locotenent-colonel în Armata Română.

În poligonul militar sunt peste 700 de soldați din Romania, Franța, Portugalia, Statele Unite ale Americii, Polonia și Olanda.  

Citește și: VIDEO Rusia, mesaj către SUA: Exerciții de război cu submarine nucleare lângă coasta americană

Exerciții militare cu blindate și avioane de luptă la Cincu

Peste 80 de mijloace tehnice au fost aduse în poligon. Blindate americane, portugheze, românești sau franceze, de tip amfibie. Exercițiul din poligonul de luptă de la Smârdan va dura aproximativ două săptămâni. 

„Ne antrenăm cu aliații aici, la Smârdan. Este parte din structura de apărare a NATO din flancul estic al Alianţei. Ne permite să ne antrenăm cu aliații pentru a atinge o operabilitate cât mai bună”, spune Benjamin, locotenent armata franceză.

Exercițiul are ca scop creșterea interoperabilității și a încrederii reciproce între aliați prin exerciții de antrenament cu trupe în teren și tactice, cu trageri de luptă, potrivit MApN.

May be an image of 3 people, military uniform and outdoors

50 de nave de război NATO și submarine încep exerciții ce simulează un război contra Rusiei

Peste 50 de nave de război NATO și-au unit forțele într-unul dintre cele mai ample exerciții maritime europene ce simulează un război contra Rusiei lui Vladimir Putin. La exercițiul Dynamic Mariner 22, găzduit de Turcia participă pușcași marini din 12 state membre NATO.

În total, 50 de nave de război de suprafață, 5 submarine, 5 aeronave și 1.500 de marinari și pușcași marini din 12 state membre NATO participă la exercițiul Dynamic Mariner 22, care este găzduit de Turcia.

Exercițiul are loc la sud de Marea Neagră, de unde marina rusă atacă Ucraina.

Unele dintre seturile de misiuni pe care forțele NATO le exersează în timpul exercițiilor sunt războiul antisubmarin, războiul antisuprafață, contramăsuri antimină, operațiuni amfibii, hibride și de protecție a forței, precum și operațiuni de atac maritim și aerian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te