VIDEO Disperare la Kremlin. Rusia repară tancuri T-62 "de epocă" pentru a le trimite la război

DE Daniel Toșa | 14.10.2022 - 10:44
Disperare la Kremlin. Rusia repară tancuri T-62 "de epocă" pentru a le trimite la război - FOTO: Twitter

Luna trecută, un videoclip care arată tancuri T-62 "de epocă" încărcate în vagoane de tren cu destinația Ucraina a devenit viral pe internet.

SHARE

Săptămâna aceasta, un alt videoclip, care a fost văzut de peste 750.000 de ori și distribuit pe scară largă pe platformele de socializare, a părut să arate o fabrică rusă care recondiționează vehiculele blindate învechite. Zeci de tancuri erau aparent pregătite pentru a fi trimise în Ucraina.

"Vechile tancuri sovietice scoase din conservare de Rusia - fără protecție împotriva armelor moderne.

Și noi recruți ruși (de asemenea, fără protecție împotriva armelor moderne și a unei armate moderne - am văzut în ce luptă). Combinație perfectă, sortită succesului, aș spune eu", a scris Garashchenko pe Twitter.

"Rusia modifică 800 de tancuri T-62 pentru războiul din Ucraina. Acest lucru înseamnă că toate tancurile T-64, T-72 și T-80 mai noi s-au terminat, iar altele noi nu pot fi produse rapid. Evaluați situația fabricii de tancuri din videoclip, apropo", a explicat bloggerul video Ian Matveev (@ian_matveev).

Imagine

Unele dintre aceste tancuri de epocă au căzut deja în mâinile ucrainenilor.

Mai mulți analiști au căzut rapid de acord că acesta vorbește despre situația disperată în care se află Kremlinul, care se bazează acum pe un astfel de echipament învechit. După cum s-a raportat anterior, T-62 a fost dezvoltat ca o variantă îmbunătățită a seriei T-55 și a fost introdus pentru prima dată în 1961.

Imagine

A fost cu siguranță un tanc capabil pentru Războiul Rece, iar multe dintre caracteristicile sale de proiectare au devenit standardizate în tancurile ulterioare produse în masă de sovietici și ruși. Cu toate acestea, vehiculele sunt probabil mai vechi decât multe dintre echipaje - și, probabil, decât părinții lor!

Cu toate acestea, ceea ce îi lipsește în ceea ce privește capacitățile moderne, ar putea compensa în număr semnificativ.

Fosta Uniune Sovietică a construit mai mult de 22.000 de T-62 între 1962 și 1975, ceea ce înseamnă că există o mulțime de piese disponibile pentru întreținerea vehiculului de bază.

În plus, T-62 - în ciuda vârstei sale - ar putea fi o platformă cu care mulți rezerviști ruși sunt familiarizați și chiar ar putea fi o platformă mai ușor de antrenat decât T-72, T-80 sau T-90, care au fost construite mai târziu.

Multe dintre "tancurile clasice" care au fost desfășurate în Ucraina au fost, de asemenea, modernizate la modelele T-62M și T-62MV.

Acestea au fost echipate cu pachetul de blindaj cu aplicații BDD și cu îmbunătățiri ale mobilității, precum și cu sistemul de control al focului "Volna".

În plus, T-62MV-urile sunt echipate cu blindajul de protecție îmbunătățit 'Kontakt-1' cu reactivare explozivă (ERA) pe părțile laterale ale corpului, pe placa glacis și pe partea din față a turelei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te