VIDEO Cel puțin cinci oameni au fost uciși în Norvegia de săgețile trase cu arcul de un bărbat

DE Edi Neagu | Actualizat: 14.10.2021 - 08:07
Poliția nu exclude o pistă teroristă. FOTO: Facebook

Atacatorul este un cetățean danez de 37 de ani, care a fost reținut de către polițiștii norvegieni.

SHARE

Poliţia norvegiană a arestat un danez de 37 de ani, suspectat a fi autorul unui atac cu arc şi săgeţi care a făcut cinci morţi şi doi răniţi miercuri la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, anchetatorii neexcluzând până în prezent o motivaţie teroristă, notează AFP.

Suspectul, arestat la scurt timp după incident, este un cetăţean danez de 37 de ani care locuieşte în Kongsberg, a anunţat poliţia norvegiană într-un comunicat publicat în cursul nopţii de miercuri spre joi.

CITEȘTE ȘI: O polițistă sub acoperire l-a vrăjit pe traficantul Mizdron care vindea cocaină în cluburi de lux

"Am decis să confirmăm această informaţie, deoarece există multe zvonuri care circulă pe reţelele sociale în jurul autorului atacului, unele persoane implicând persoane care nu au legătură cu faptele grave comise", a adăugat poliţia.

Mai devreme, un responsabil al poliţiei locale, Oyvind Aas, făcuse cunoscut într-un briefing de presă că au murit cinci persoane şi alte două au fost rănite.

Cei doi răniţi au fost spitalizaţi în unităţi de terapie intensivă, dar, potrivit lui Oyvind Aas, nu există niciun indiciu că viaţa lor este în pericol. Unul dintre ei este un poliţist în liber care se afla într-un supermarket, unul din multiplele locuri unde s-a produs atacul.

CITEȘTE ȘI: Interlopul Bera, culcat de bodyguarzi la cârciuma lui Castellano. Chemat în ajutor, Caran s-a uitat

"Potrivit informaţiilor de care dispunem în prezent, există o singură persoană implicată în aceste acte", a adăugat poliţistul. Niciun alt suspect nu este deci căutat.

Nu se cunosc cauze atacului

Mobilul atacului este deocamdată nedeterminat.

Potrivit canalului TV2, în general bine informat, presupusul autor al atacului este convertit la islam şi cu antecedente medicale - ceea ce autorităţile au refuzat să confirme.

"Având în vedere desfăşurarea faptelor, este firesc să evaluăm dacă este vorba despre un atac terorist", a indicat Oyvind Aas.

"Suspectul nu a fost audiat şi este prea devreme să se comenteze motivele sale", a adăugat el, precizând că anchetatorii păstrează "toate posibilităţile deschise".

Informată la orele 18.13 (16.13 GMT), poliţia l-a arestat pe suspect la 18.47 şi l-a dus la secţia de poliţie din oraşul învecinat Drammen.

În micul oraş cu aproximativ 25.000 de locuitori, situat la aproximativ 80 de kilometri vest de Oslo, accesul la locul atacului a fost blocat de un cordon de poliţie şi agenţi, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse, citat de Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.