VIDEO Ce informații ascunde Congresul SUA despre epavele OZN? Tehnologia lor, clasificată top secret

DE Adina Mutăr | 08.01.2024 - 18:02
Sesiune secretă în Congres privind programul de recuperare a epavelor OZN și inginerie inversă - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Ce informații ascunde Congresul SUA despre epavele OZN? Tehnologia lor, clasificată top secret. Noi detalii cu privire la acuzațiile șocante de anul trecut privind un program ilegal de recuperare a epavelor OZN și de inginerie pentru recuperarea tehnologiei.

SHARE

Ce informații ascunde Congresul SUA despre epavele OZN? Tehnologia lor, clasificată top secret. O sesiune secretă va avea loc în Congres privind programul neaprobat oficial de recuperare a epavelor OZN și ingineria inversă prin care se recuperează tehnologia acestora, vizibilă în multe filmulețe catalogate ca „inexplicabile”. 

Acuzațiile, făcute de fostul oficial de rang înalt al serviciilor de informații americane David Grusch, implică atât armata americană, cât și contractorii din apărare, care au recuperat epave de OZN-uri prăbușite, „ființe”, înlăturând dovezile.

Ce informații ascunde Congresul SUA despre epavele OZN? Tehnologia lor, clasificată top secret

Cu aproape două decenii în urmă, un think-tank din Washington D.C. a invitat oficiali guvernamentali foști și actuali de la CIA, Agenția de Informații pentru Apărare (DIA), Pentagon și din alte structuri pentru a dezbate riscurile dezvăluirii adevărului despre OZN.

Evenimentul a avut loc în 2004 – conform unui fost oficial CIA, dr. Hal Puthoff, care a făcut publică această informație – și s-a împărțit în grupuri de lucru pentru a cântări ramificațiile pozitive și negative ale declasificării programelor OZN-uri secrete ale Americii.

Fiecare grup de lucru a revenit cu aceeași concluzie: riscurile societale ale dezvăluirii adevărurilor „grele” despre OZN-uri erau pur și simplu prea mari.

Recent, dr. Hal Puthoff, nominalizat la Premiul Nobel și om de știință în cadrul CIA,care a lucrat în programul guvernamental OZN 2008-2012 numit AAWSAP, a declarat pentru DailyMail, că a și el a informat Congresul despre despre programele de inginerie inversă OZN.

Acuzațiile lui Grusch au fost făcute inițial printr-o plângere oficială clasificată - „Dezvăluire de îngrijorări urgente; Plângere de represalii - depusă la biroul Inspectorului general al Comunității de Informații din SUA (IC IG) în mai 2022, potrivit The Debrief, citat de Daily Mail.

În luna iunie, David Grusch a făcut publice liniile generale neclasificate ale acuzațiilor sale într-o serie explozivă de interviuri, mai întâi cu The Debrief, apoi canalul de știri News Nation și, la scurt timp, într-o mărturie sub jurământ în fața Comitetului de supraveghere a Camerei.

„În timpul îndatoririlor mele oficiale, am fost informat despre un program de recuperare a epavelor OZN rezultate în urma unor accidente, programe ce implică și inginerie inversă și funcționează de mai multe decenii”, a declarat Grusch membrilor Camerei. 

„Am luat decizia, pe baza datelor pe care le-am colectat, să raportez aceste informații superiorilor mei și mai multor inspectori generali”, a continuat Grusch, sub jurământ, „devenind efectiv un denunțător”.

Detaliile clasificate ale acestei plângeri, deși au fost formulate în fața parlamentarilor autorizați din comitetele de informații ale Camerei și Senatului, dar nu au fost încă puse la dispoziția parlamentarilor în cadrul Comisiei de supraveghere a Camerei.

Dacă el a furnizat cu bună știință material fals către IC IG în plângerea sa oficială, Grusch s-ar putea confrunta cu o amendă de până la 10.000 USD pentru o astfel de infracțiune, în temeiul articolului 18 § 1001 din Codul penal al SUA, sau mai rău, până la cinci ani de închisoare. Sau amândouă.

Tehnologia inversă ar putea revoluționa știința modernă

Un ofițer recent pensionat al armatei americane, colonelul Karl E. Nell, și-a pus propria reputație în sprijinul mărturiei publice a lui Grusch despre OZN-uri, numindu-l „dincolo de orice reproș” și garantând că acuzațiile lui Grusch despre un program secret, de decenii și ilegal de recuperare a accidentelor OZN și de inginerie inversă sunt reale.

Citește și: Misterul „tălpii de OZN” dintr-un muzeu din România. Ar avea 80.000 ani vechime. Ce reprezintă ?

Nell a cerut un „plan de campanie a dezvăluirilor legate de Fenomenele Neidentificate  pentru a impune o transparență față de public, precum și „un proiect Manhattan” - un program extrem de secret pentru fabricarea primelor bombe atomice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ale cărui rezultate au avut un impact profund asupra istoriei - pentru a face un succes din ingineria inversă având la bază epavele OZN recuperate.

Obiectivele sale declarate, potrivit DailyMail, urmăresc o transparență largă asupra programelor secrete OZN până la încheierea acestui deceniu.

Citește și: VIDEO Extratereștrii din Triunghiul Bermudelor. Biden are 90 de zile să decidă publicarea dovezilor

Colonelul Nell a fost „consilier de modernizare” al Comandamentului pentru viitorul armatei, implicat în cea mai semnificativă reorganizare a armatei din 1973, care a condus dezvoltarea vehiculelor de luptă robotizate, operate de la distanță și fără pilot, a proiectelor AI și a altor programe progresiste.

Din 2021 până în 2022, col. Nell a fost desemnat ca legătură dedicată a Armatei cu Forța operativă OZN a Pentagonului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te