VIDEO Atacul cu cuțitul din Reading, Londra, este considerat un incident terorist. UPDATE

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.06.2020 - 18:56
FOTO: bbc.com

Atacul cu cuțit, în urma căruia trei oameni au murit și alți trei oameni sunt în stare gravă, produs în Reading, vestul Londrei, este considerat un incident terorist, a anunțat Poliția, citată de BBC.

SHARE

UPDATE 15.45: Neil Basu, șeful Serviciului de combatere a terorismului din cadrul Poliției Metropolitane, a declarat că oamenii legii nu au găsit indicii care să arate că atacatorul ar fi avut vreun complice. 

De asemenea, oamenii legii au găsit 41 de martori care pot oferi informații despre incident. Neil Basu a mai specificat că incidentul nu este asociat în nici un fel cu un protest pacifist Black Lives Matter, organizat la Forbury Garden, același loc în care s-a produs și atacul, mai scrie BBC News. 

---

Faptele, care au avut loc în parcul oraşului, „au fost declarate ca fiind de natură teroristă", potrivit unui comunicat al Poliţiei locale. 

Un suspect în vârstă de 25 de ani, a fost reţinut şi arestat la puţin timp după evenimente. Conform primelor informații, citate de The Telegraph, atacatorul ar fi un refugiat libian, pe nume Khairi Saadallah, care ar fi venit în Marea Britanie în urmă cu câțiva ani. 

Oamenii legii nu exclud ca incidentul să se fi produs și din cauza unor tulburări psihice ale atacatorului. Martorii la atac au povestit că bărbatul de 25 de ani s-a apropiat, sâmbătă seară, de un grup de bărbați de vârstă mijlocie care stăteau în parc și a început să îi înjunghie din senin. 

La mai multe ore după atac, poliţia a organizat un raid într-un bloc de apartamente din Reading, raid la care au participat şi ofiţeri din poliţia antiteroristă specializaţi în arme de foc.

În casa atacatorului, ar fi fost descoperit și un fierăstrău circular, mai scrie presa britanică. 

În zonă a fost sporită prezenţa poliţiştilor, ancheta fiind încă în desfăşurare, iar accesul nu este încă permis.

Premierul Boris Johnson și-a exprimat, pe Twitter, solidaritatea cu victimele și famiile acestora și le-a mulțumit oamenilor legii. 

 

Urmăriți declarațiile Poliției în timp real mai jos:
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.