Un medic a agresat mai mulți pacienți anesteziați cu gaze de râs, Xanax și tequila. A ales moartea

DE Alin Crișan | Actualizat: 08.12.2022 - 19:04
Medicul Eric Salata - Foto: captura

Un medic din Florida care s-a sinucis recent, după ce a fost arestat pe baza acuzațiilor că ar fi drogat doi pacienți, a fost acuzat de alte trei persoane.

SHARE

Cinci pacienți ai lui Eric Salata au depus 11 plângeri în care acuză medicul că i-a agresat sexual sau că a încercat să o facă în timpul procedurilor medicale.

Citește și: Șefa Societății Studenților în Medicină: „La practică suntem ignorați. Venim să sprijinim pereții”

Cinci pacienți ai clinicii de chirurgie estetică Pura Vida a lui Eric Salata din Napoli au mers la poliție și au raportat că medicul fie i-a agresat sexual, fie a încercat să o facă în timpul procedurilor medicale, a declarat Adam Horowitz, avocatul uneia dintre femei.

Horowitz a adăugat că cele cinci femei au depus aproximativ 11 plângeri la poliție, acuzându-l pe Salata.

Citește și: Ciolacu: Dreapta europeană trebuie să-l convingă pe cancelarul austriac că România merită să adere

Cele mai recente acuzații împotriva lui Salata au venit la aproximativ opt zile după ce cadavrul său a fost găsit într-o pădure. Anchetatorii au stabilit că el s-a împușcat la o săptămână după ce poliția l-a arestat sub suspiciunea că i-a violat pe doi dintre pacienții săi în timp ce aceștia erau inconștienți.

Polițiștii au susținut că Salata l-a imobilizat pe unul dintre pacienți – în vârstă de 51 de ani – cu gaze de râs, Xanax și tequila, despre care medicul a susținut că sunt forme de ameliorare a durerii pentru procedura pe care pacienta l-a angajat să o efectueze.

Citește și: Antrenoare de handbal, judecată pentru că e prea frumoasă: Am avut de pierdut. Am vrut să renunț

Poliția din Napoli l-a arestat pe Salata pe 21 noiembrie, după care a fost eliberat pe cauțiune. O a treia femeie cu acuzații similare împotriva lui Salata s-a prezentat apoi după ce arestarea lui a făcut înconjurul SUA. 

La 28 noiembrie, adjuncții de la biroul din Collier, SUA – care include Napoli – au răspuns unei cereri de verificare a lui Salata după ce acesta a părăsit casa, lăsând în urmă două bilete, verigheta și cărțile de credit.

Citește și: Un deputat PNL amenință Austria, după declarațiile cancelarului: „Nu le mai dăm contracte”

Polițiștii au mers în cele din urmă la ultima locație cunoscută a lui Salata, unde autoritățile i-au găsit cadavrul într-un șanț, lângă o armă.

Salata era programat pentru o înfățișare în instanță pe 19 decembrie pentru cele două acuzații de agresiune sexuală. El ar fi putut risca între șase și 30 de ani de închisoare pentru oricare dintre aceste acuzații dacă ar fi fost găsit vinovat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te