Un eventual proces al lui Donald Trump, decis de un Mare Juriu

DE Edi Neagu | 26.05.2021 - 09:17
Donald Trump ar putea aștepta decizia Marelui Juriu Foto: WhiteHouse.gov

Jurații se vor întâlni timp de șase luni, trei zile pe săptămână, pentru a lua o decizie. Dosarul este examinat în secret.

SHARE

Un mare juriu a fost constituit pentru a stabili dacă dosarul procurorului de Manhattan legat de Donald Trump şi grupul său poate justifica un proces, au informat marţi mai multe media americane, notează AFP.

Solicitat de AFP, un purtător de cuvânt al procurorului Cyrus Vance a refuzat orice comentariu.

Potrivit cotidianului Washington Post, juraţii au fost selectaţi recent şi se vor întâlni trei zile pe săptămână timp de şase luni pentru a examina piesele dosarului.

CITEȘTE ȘI: FOTO La 23 de ani, fiul lui Borcea nu are bacul, conduce o mașină de 100 mii € și joacă la pariuri

În dreptul penal american, cazurile importante sunt adesea înaintate de acuzare unui mare juriu, constituit din persoane din societatea civilă, ca juraţii într-un proces obişnuit.

CITEȘTE ȘI: O fabrică de drone din Iran a explodat

Marele juriu examinează, în secret, dosarul şi poate cere, de asemenea, documente suplimentare ori să audieze unul sau mai mulţi martori.

Dosarul este examinat și se dă verdictul

La finalul examinării, el determină, cu majoritate, dar nu neapărat în unanimitate, dacă există motive pentru punerea sub acuzare, preambulul unui proces.

Constituirea marelui juriu indică faptul că procurorul Vance consideră că are suficiente dovezi pentru a merge la proces.

Cyrus Vance anchetează din 2019 asupra unor posibile manipulări contabile ale Trump Organization, holdingul lui Donald Trump care gestionează toate interesele sale.

Procurorul din Manhattan caută în principal să stabilească dacă grupul a umflat în mod artificial valoarea activelor sale pentru a obţine împrumuturi mai mari şi, în acelaşi timp, le-a subevaluat în declaraţiile fiscale pentru a-şi reduce impozitele.

Dacă îi revine lui Cyrus Vance să obţină o punere sub acuzare, nu înseamnă neapărat că este vorba chiar de Donald Trump. Ar putea viza Trump Organization ca persoană juridică sau colaboratori ai fostului preşedinte american din cadrul acestui holding, scrie Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.