Ucigașul în serie, condamnat la 3 vieți de închisoare, își omora victimele cu mâinile însângerate

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.11.2023 - 19:35

Ucigașul în serie britanic, Steven Grieveson, cunoscut sub numele de "Strangulatorul din Sunderland", condamnat la 3 vieți de închisoare, își dezvăluie secretele întunecate ce l-au determinat să devină un diavol însetat de moarte pe pământ.

SHARE

Steven Grieveson, fost muncitor sezonier la târgurile din Sunderland, Marea Britanie, a fost condamnat inițial pentru uciderea a trei adolescenți în orașul Sunderland, Tyne and Wear, în perioada 1993-1994.

Ucigașul în serie, condamnat la 3 vieți de închisoare, își omora victimele cu mâinile însângerate

Abia în noiembrie 2012 poliția l-a legat definitiv de o a patra crimă, iar aproape un an mai târziu Grieveson a fost condamnat pentru această crimă.

Anterior, el scrisese o scrisoare către anchetatorii care țineau legătura cu familiile victimelor, recunoscând că a ucis trei dintre acestea, dar a negat uciderea celui de-al patrulea băiat.

Oamenii legii au fost trimiși pe o pistă falsă de ucigașul în serie din cauza unei greșeli fatale comise în timpul cercetărilor.

Polițiștii, care au găsit cadavrele victimelor lui Grieveson, carbonizate, în case abandonate din nord-estul Angliei, au presupus inițial că adolescenții au murit accidental în timp ce încercau să miroasă anumite substanțe inflamabile, uitate în acele locuințe. De fapt, adevărul avea să fie cu totul altul.

În 1990 a început seria crimelor

Șirul bolnav de crime al lui Grieveson a început în mai 1990, când l-a ucis pe Simon Martin, în vârstă de 14 ani. Acesta îl agresase sexual pe băiat înainte de a-l lovi cu o cărămidă. El a susținut că l-a ucis pe băiat pentru a-l împiedica să își dezvăluie homosexualitatea secretă.

Ani mai târziu, el a recunoscut în fața poliției: "După ce s-a terminat, m-am speriat și am început să strig la el să nu spună nimănui. M-am speriat foarte tare pentru un minut, apoi am început să îl sugrum, apoi, nu știu ce s-a întâmplat cu mine, dar nu i-am dat drumul. Următorul lucru pe care l-am văzut era pe pat și m-am speriat și cred că era o piatră sau ceva de genul ăsta și i-am l-am lovit până i-am spart capul."

Citește și: Mărturisirea înfiorătoare a unuia dintre cei mai diabolici ucigași în serie: „Unora le place asta”

Rămășițele lui Simon au fost găsite câteva luni mai târziu de copiii care se jucau în casa abandonată în care acesta a murit. Această crimă a fost cea care a reușit să deruteze poliția timp de mai mulți ani.

În data de 26 noiembrie 1993, Grieveson a lovit din nou, strangulându-l pe Thomas Kelly, în vârstă de 18 ani, într-o magazie abandonată din Fulwell, Sunderland.

Ucigașul, care avea 25 de ani la acea vreme, a dat foc corpului adolescentului și a lăsat un recipient cu lipici în apropiere. Inițial, poliția a tratat moartea lui Thomas ca pe un accident tragic legat de abuzul de solvenți.

Citește și: Ucigașă în serie, trei condamnări la închisoare pe viață. "În "lumea spiritelor" ei nu sunt triști"

Aceeași greșeală a fost făcută și atunci când, la puțin peste două luni mai târziu, Grieveson a ucis din nou - ucigându-l pe David Hanson, în vârstă de 15 ani. Din nou, ucigașul a dat foc corpului victimei sale.

Cea de-a treia victimă a sa, David Grieff, fusese, din întâmplare, coleg de clasă cu David Hanson la Academia Monkwearmouth, ceea ce a determinat poliția să presupună că amândoi fuseseră fascinați de mirosul de lipici, ceea ce ar fi dus la moartea lor. Însă lucrurile stăteau cu totul altfel.

După opt luni, cazul morților suspecte legate de „pasiunea victimelor pentru lipici” a fost reexaminat și s-a dovedit că cei trei adolescenți fuseseră de fapt strangulați până la moarte de un ucigaș în serie care, fiind în libertate, era un real pericol pentru oricine îi ieșea în cale.

Citește și: Maleficul ucigaș în serie care s-a lăudat cu cele 71 de victime și-a dezvăluit secretul întunecat

Alan Oliver, adjunctul șefului adjunct al poliției din Northumbria, și-a cerut ulterior scuze familiilor băieților, recunoscând greșelile în lanț comise de anchetatorii care s-au ocupat de aceste cazuri.

Părinții lui David Hanson au declarat că ipoteza "mirosului de lipici" a împiedicat o anchetă mai completă, permițându-i criminalului să comită o nouă crimă.

Greșeala care l-a trimis pe "Strangulatorul din Sunderland" în spatele gratiilor pentru 3 vieți

Grieveson a fost arestat abia în martie 1994.

Inițial, a fost acuzat de tentativă de spargere a casei în care fusese găsit cadavrul ars al lui David Hanson, după ce amprentele digitale și alte probe criminalistice l-au legat de locul faptei.

Martorii au venit apoi să spună că Grieveson fusese văzut cu David Grieff în noaptea morții acestuia.

S-a constatat că o monstră de ADN prelevată din lichidul seminal găsit în gura și în stomacul lui David Grieff se potrivea cu ADN-ul lui Grieveson și acesta a fost acuzat de cele trei crime.

Grieveson a fost găsit vinovat de cele trei crime. El a primit trei sentințe pe viață și i s-a ordonat să execute o pedeapsă minimă de 35 de ani.

Abia la 22 noiembrie 2021, ucigașul în serie a mărturisit în cele din urmă crima oribilă a lui Simon Martin.

În toate cele patru cazuri, el a susținut că i-a ucis pe adolescenți din rușine față de sexualitatea sa. Cu toate acestea, el i-a spus unei femei care l-a vizitat în închisoare pentru a face cercetări pentru o carte despre crime că "nevoia de a ucide a pus stăpânire pe el" atunci când i-a ucis pe băieți, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te