Trucul prin care poți adormi în doar 5 minute. Cum îți păcălești creierul?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.01.2024 - 19:44
Trucul prin care poți adormi în doar 5 minute. Cum îți păcălești creierul? - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Trucul prin care poți adormi în doar 5 minute. Cum îți păcălești creierul? Iată ce sfat ne dau specialiștii și persoanele care au învățat trucul. Folosește-l dacă ai probleme cu somnul.

SHARE

Trucul prin care poți adormi în doar 5 minute. Cum îți păcălești creierul? Iată ce sfat ne dau specialiștii și persoanele care au învățat trucul. Folosește-l dacă ai probleme cu somnul.

Cum să adormi în 5 minute

Un hack la îndemână numit „manifestare cognitivă” te poate ajuta să adormi dacă ești cineva care se luptă cu o minte hiperactivă noaptea.

Somnul este esențial pentru ca mintea și corpul nostru să se odihnească și să se repare, iar lipsa continuă a unui somn bun poate avea efecte dăunătoare asupra bunăstării noastre fizice și mentale.

Citește și: De ce simptomele de răceală și gripă sunt mai grave noaptea. Explicațiile experților

Majoritatea adulților au nevoie în medie de șapte până la nouă ore pe noapte, dar datele recente ale YouGov găsite pentru peste un sfert dintre britanici au doar șase ore. Asta înseamnă că 40% dintre noi suferă de privare de somn.

Pot exista multe motive pentru a nu dormi suficient, de la o boală, un copil sau pur și simplu să ai prea multe gânduri în cap datorită grijilor legate de muncă, o relație, bani sau orice problemă generală de viață care îți ocupă mintea.

Dacă ești cineva care se bagă în pat pregătit pentru un somn minunat și apoi găsește că mintea ta pur și simplu nu se va opri și nu îți va permite să te relaxezi, poate vrei să încerci „manifestarea cognitivă”. Hackul simplu și rapid implică să-ți păcălești creierul și să-l împiedici să treacă prin toate problemele sau preocupările pe care le poți avea.

Ce spun experții

Experții în somn de la Mattress Next Day vă sfătuiesc să includeți metoda în rutina dvs. de somn. Pentru a efectua exercițiul de cinci minute, pur și simplu enumerați în mintea dvs. elemente aleatorii care sunt ușor de vizualizat și nu sunt amenințătoare.

De asemenea, ar trebui să nu aibă legătură, așa că, de exemplu, ați putea încerca să vă imaginați cartofi, Tarzan și o vioară. Acest proces ar trebui să vă obosească creierul și să vă ajute să vă îndepărtați gândurile de problemele care vă împiedică să dormiți, ceea ce, sperăm, vă va trimite în țara nodului.

Mulți alți factori contribuie și la un somn de bună calitate și la o mulțime de moduri în care îi puteți încorpora în viața dvs. Un alt sfat pe care ei îl recomandă este să aduni obiceiuri bune pe tot parcursul zilei și unul dintre acestea vine imediat ce te trezești când ar trebui să obții puțină lumină imediat.

Deschide perdelele sau aprinde lumina dacă este încă întuneric, ceea ce va spune creierului tău să nu mai producă hormonul de somn melatonină și, prin urmare, te va ajuta să nu simți somnolență.

Ieșirea în lumină naturală este, de asemenea, importantă și doar o plimbare de 10 minute va ajuta la producția de serotonină - hormonul fericit - care vă va ajuta starea de spirit și vă va împiedica să vă simțiți trist. Cu cât poți merge mai mult timp, cu atât mai bine, deoarece obosirea fizică va promova și un somn mai bun.

Citește și: Ce să nu faci dacă te trezești în miez de noapte și nu mai poți adormi ? Specialiștii avertizează !

Ce trebuie să facem dimineață 

Prin urmare, este recomandat să faceți un antrenament de 30 de minute dimineața, deoarece somnul și exercițiile fizice sunt intrinsec legate. Exercițiile fizice vă pot îmbunătăți calitatea și durata somnului, ceea ce, la rândul său, oferă mai multă forță și rezistență pentru activitatea fizică.

Există o mulțime de alte idei utile pentru a vă ajuta să obțineți obiceiuri mai bune și, prin urmare, să vă îmbunătățiți somnul, în ghidul Mattress Next Day despre cum să vă resetați ceasul corporal în trei zile.

Dacă credeți că aveți o problemă de somn și vă dificultăți, NHS vă recomandă să discutați cu medicul dumneavoastră de familie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te