Securitatea de la Marea Neagră, principalul subiect dezbătut în cadrul Congresului SUA

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 13.07.2023 - 18:23
Securitatea de la Marea Neagră, principalul subiect dezbătut în cadrul Congresului SUA Foto: facebook/Ambasada României în SUA

Securitatea de la Marea Neagră este principalul subiect dezbătut în cadrul Congresului SUA.Mai mulți Congresmeni americani au transmis mesaje de susținere pentru „România, o ancoră a securității și prosperității la Marea Neagră”.

SHARE

Securitatea de la Marea Neagră este principalul subiect dezbătut în cadrul Congresului SUA.Mai mulți Congresmeni americani au transmis mesaje de susținere pentru „România, o ancoră a securității și prosperității la Marea Neagră”.

Mai mulți Congresmeni americani au transmis mesaje de susținere pentru România în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada României în SUA pentru a marca aniversarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, intitulat “România, o ancoră a securității și prosperității la Marea Neagră”.

Mai mulți membri ai Camerei Reprezentanților au fost alături de ambasadorul României, Andrei Muraru, și de o delegație parlamentară, inclusiv președinți ai unor comitete importante din Congresul SUA.

Citește și: Șeful Wagner, "însărcinat cu asasinarea lui Zelenski" după o "întâlnire secretă" cu Putin

O delegație parlamentară a Republicii Moldova, condusă de președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost alături de partenerii români și americani.

În contextul vizitei unei delegații a Parlamentului României în săptămâna dedicată aniversării Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, diplomația interparlamentară dintre cele două state a atins un nou nivel, dovadă fiind mesajele puternice de sprijin transmise de mai mulți membri ai Camerei Reprezentanților.

România este nu doar o ancoră de securitate în zona Mării Negre, ci și un aliat privilegiat al SUA – acesta a fost mesajul comun transmis de către Elissa Slotkin, co-președinta grupului de prietenie cu România din Congres și membră a Comitetului pentru Servicii Armate, Mark Green, președintele Comitetului pentru Securitate Internă, Brad Schneider, membru al Comitetului pentru Politică Externă, Mike Lawler, membru al Comitetului pentru Politică Externă, Jim Costa, membru al Comitetului pentru Agricultură, Dina Titus, membră a Comitetului pentru Transporturi.

Au mai fost prezenți, din Congresul SUA, Bob Latta și Tim Walberg, membri al Comitetului pentru Energie.

Context

Prezența trupelor americane în România, continuarea sprijinului pentru Ucraina în format aliat și nu doar, sublinierea rolului crucial al Mării Negre în regiune au fost temele fanion transmise de membrii legislativului american.

Senatorii și deputații români au subliniat importanța relației bilaterale cu SUA pentru potențarea rolului nostru în regiune și pentru contracararea narativelor maligne ale Rusiei.

Citește și: Detalii din căminul ororilor din Voluntari: Îngerii morții râdeau când ardeau bătrânii cu ardei iuți

Delegația română a reunit senatori și deputați din PSD, PNL, USR, UDMR și a avut întâlniri, în săptămâna dedicată Parteneriatului Strategic, cu reprezentanți ai Administrației – Departamentul Apărării și Departamentul de Stat, Congresului, ai think tank-urilor americane, precum și ai unor companii sau reprezentanți ai mediului de business american.

Delegația parlamentară a României a fost reprezentată de senatorii Titus Corlățean, președintele Comisiei de politică externă a Senatului, Antal István-Loránt, președintele Comisiei pentru energie, Cristian Țâgârlaș, președintele Comisiei Juridice, Daniel Fenechiu, alături de deputații  Ștefan Mușoiu- președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Ben-Oni Ardelean, Sorin Moldovan, Cristian Seidler, Alexandru Muraru, Oana Florea, Pavel Popescu, Dan Cristian Popescu, Zoltán Miklós.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te