Şapte morţi şi patru dispăruţi în Spania, în furtuna Gloria

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.01.2020 - 16:14

Furtuna Gloria şi ploile sale diluviene s-a soldat cu cel puţin şapte morţi în Spania, potrivit unui ultim bilanţ, iar alte patru persoane erau date dispărute, relatează AFP.

SHARE

Ultima dintre victime este un bărbat, care a căzut în mare, în portul Palamos din Catalonia (nord-est), au anunţat miercuri seara serviciile de urgenţă regionale.

Alte două persoane au murit în regiunea Andaluzia (sud). Potrivit poliţiei, un agricultor în vârstă de 77 de ani a murit miercuri zdrobit de o seră care s-a surpat din cauza grindinii. Guvernul regional a anunţat de asemenea decesul altei persoane care ar fi, scrie presa, o persoană fără adăpost moartă luni de hipotermie.

Un corp a fost descoperit miercuri într-o zonă inundată în provincia Alicante (sud-est), unde un bărbat în vârstă de 67 de ani, a cărui maşină a fost luată de ape, era căutat de luni, potrivit unui purtător de cuvânt al Gărzii Civile.

De duminică, estul Spaniei este afectat de ploi violente, dar şi de ninsori şi rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră, iar valuri depăşesc zece metri înălţime.

Primele trei victime ale furtunii au fost descoperite duminică şi luni. Două au murit de hipotermie, iar a treia a fost atinsă la cap de ţiglă care a cedat sub greutatea zăpezii.

Bilanţul ar putea creşte, în contextul în care alte patru persoane sunt date dispărute, potrivit serviciilor de urgenţă.

Trei persoane - inclusiv un britanic în vârstă de 25 de ani - au fost date dispărute marţi, când valuri atingeau 13,68 de metri în Catalonia şi 14,77 metri în Baleare, un record în arhipelagul turistic, potrivit autorităţii portuare spaniole.

Un spaniol în vârstă de 27 de ani care făcea canoe pe Insula Majorca este căutat de luni.

De asemenea, o femeie a murit în urma surpării unui edificiu în provincia Alicante. Circumstanţele decesului urmează să fie stabilite, dar ar putea fi cauzat de ploi puternice, a anunţat un purtător de cuvânt al Poliţiei Naţionale spaniole

Gloria a lovit violent plajele din estul ţării, mai ales la Barcelona, şi a cauzat pagube importante.

Una dintre zonele cele mai afectate a fost Delta Ebro, un important parc natural în sudul Cataloniei. Potrivit unui colectiv local de producători de orez, 3.000 de hectare de orezărie au fost inundate. Marea a pătruns pe o distanţă de trei kilometri în zonă, potrivit serviciului european Copernicus, care a difuzat două imagini impresionante surprinse prin satelit, în care toată suprafaţa Deltei Ebro dispare sub apă.

Potrivit Agenţiei meteorologice spaniole AEMET, furtuna a început să se calmeze miercuri, însă alerte cod galbe şi portocaliu au fost menţinute în regiunile Catalonia şi Baleare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te