Avertisment: Rusia caută să saboteze căile ferate europene și să paralizeze infrastructura critică

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.04.2024 - 15:06
Avertisment: Rusia caută să saboteze căile ferate europene și să paralizeze infrastructura critică - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Rusia încearcă să saboteze căile ferate europene și să genereze un dezastru, avertizează Praga. Moscova a făcut "mii" de încercări de a perturba rețelele feroviare europene în încercarea de a deraia UE și de a paraliza infrastructura critică, a declarat ministrul ceh al transport

SHARE

Rusia a făcut "mii de încercări de a ne slăbi sistemele" de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, a declarat Martin Kupka pentru Financial Times.

Avertisment: Rusia caută să saboteze căile ferate europene și să paralizeze infrastructura critică

Campania cibernetică a vizat sistemele de semnalizare ale operatorului feroviar național al Republicii Cehe, atacurile anterioare punând sistemele de emitere a biletelor în afara serviciului.

De asemenea, au fost exprimate îngrijorări cu privire la potențialul ca interferențele rusești cu semnalele trenurilor să provoace accidente grave.

"Este cu siguranță un punct dificil ...dar sunt foarte mulțumit pentru că suntem capabili să apărăm toate sistemele înainte de un atac reușit", a declarat dl Kupka.

Estonia observă tot mai multe perturbări vizând navigaţia prin satelit GPS, pe care le pune pe seama activităţii în Rusia vecină.

"Perturbările au devenit mai frecvente şi amploarea lor a crescut", a declarat joi la televiziunea estonă Ivar Vark, şeful controlului traficului aerian în ţara baltică membră a UE şi NATO.

Macron avertizează: „Rusia va încerca să perturbe Jocurile Olimpice de la Paris”

Rusia va încerca să perturbe Jocurile Olimpice de la Paris, a avertizat joi Emmanuel Macron.

Citește și: Conspirații în Rusia. Cum „a găsit” Kremlinul „legătura” într Ucraina și atentatele ISIS din Moscova

Președintele francez a dezvăluit detalii despre o convorbire telefonică "bizară și amenințătoare" între ministrul rus al apărării și omologul său parizian, în care Serghei Șoigu a sugerat că Franța a fost implicată în recentul atac terorist asupra unei săli de concerte din Moscova.

Întrebat dacă este îngrijorat de faptul că Rusia ar putea viza Jocurile de la Paris din această vară, dl Macron a spus: "Nu am nicio îndoială, inclusiv în spațiul informațional".

Citește și: Rusia intervine brutal într-unul din statele Europei. Cum a lăsat oamenii dezorientați?

"Rusia alimentează în fiecare zi ideea că nu ar trebui să facem asta sau cealaltă, că există un risc și că de aceea trebuie să rămânem fermi. Tăria de caracter, încrederea în sine și relația cu adevărul sunt marile atuuri ale democrațiilor și ale marilor națiuni."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te