Conspirații în Rusia. Cum „a găsit” Kremlinul „legătura” într Ucraina și atentatele ISIS din Moscova

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.04.2024 - 13:58
Conspirații în Rusia. Cum „a găsit” Kremlinul „legătura” într Ucraina și atentatele ISIS din Moscova - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Conspirații în Rusia. Cum „a găsit” Kremlinul „legătura” într Ucraina și atentatele ISIS din Moscova. Încă de la început dictatorul de la Moscova și propagandiștii săi s-au grăbit să arunce direct vina pe Ucraina pentru atentatele revendicate de două ori de ISIS din Moscova.

SHARE

Conspirații în Rusia. În ciuda faptului că Statele Unite au avertizat încă din 7 martie 2024 faptul că Moscova ar putea fi ținta unor atentate teroriste pregătite de jihadiștii radicalizați, Ucraina și Occidentul au negat ferm acuzațiile false ale Rusie și organizația teroristă ISIS a revendicat de două ori atacul, Kremlinul continuă să caute „indicii” care să conducă la vina Kievului.

Conspirații în Rusia. Cum „a găsit” Kremlinul „legătura” într Ucraina și atentatele ISIS din Moscova

În ciuda faptului că acest atentat a fost desfășurat chiar sub privirile calme ale „oamenilor în albastru” identificați ulterior ca fiind agenți FSB aflați chiar în sala Crosus unde s-a desfăsurat atacul și dând indicații „greșite” mulțimii disperate care a condus la un număr atât de mare de victime, acum, Moscova susține că „a găsit” legătura din cu Ucraina.

O așa-zisă comisie de anchetă de la Moscova a transmis că a „recuperat” fotografii cu „persoane în uniformă de camuflaj” cu un steg ucrainean pe fundalul unor case distruse și cu un timbru poștal ucrainean arătând un semn obscen - cel mai probabil celebru timbru postal realizat după ce nava amiral Moskva a fost scufundată și Insula Șerpilor a fost eliberată.

Citește și: VIDEO Atentat la Moscova. Agenți ai FSB, identificați în sala Crocus. Au trasat „ordinele morții”

"Aceste date pot indica o legătură între actul terorist comis și desfășurarea unei operațiuni militare speciale", a adăugat comisia, referindu-se la războiul Moscovei împotriva Ucrainei.

Ucraina a negat cu tărie orice implicare după acuzațiile repetate ale Rusiei, inclusiv din partea lui Vladimir Putin, potrivit cărora Kievul ar fi fost implicat sau ar fi fost la curent cu atacul într-o anumită măsură. 

Occidentul a respins în mod similar sugestiile privind implicarea Kievului, iar mai mulți lideri au acuzat Rusia că a folosit atacul ca scuză pentru a-și extinde operațiunile în Ucraina și pentru a convinge rușii că este nevoie de o nouă mobilizare, lucru care surprinzător s-a întmplat așa cum a plănuit Putin.

Citește și: "Planul ascuns" din spatele atentatului de la Moscova: Val uriaș de recrutări în armata lui Putin

Cel puțin 144 de persoane au fost ucise atunci când așa-numitul IS-K a vizat locul de desfășurare - care se află chiar în afara Moscovei - la sfârșitul lunii trecute.

Citește și: Cei 4 atacatori ISIS care au ucis 137 de persoane la Moscova, arestați. Riscă soarta lui Navalnîi

Patru suspecți din Tadjikistan au fost arestați de atunci și au apărut la un tribunal din Moscova cu răni la față, potrivit SkyNews.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te