Revoltă a pușcașilor marini ruși. Îi acuză pe liderii militari pentru pierderile din Ucraina

DE Elena Andrei | 08.11.2022 - 18:09
Revoltă a pușcașilor marini ruși/foto: military wiki

O unitate de elită a Infanteriei Navale rusești a criticat decizia superiorilor după ce a suferit pierderi masive în ceea ce membrii săi au numit un „asalt derutant" asupra unui sat din estul Ucrainei.

SHARE

Forțele ruse au lansat o ofensivă asupra garnizoanei ucrainene din Pavlivka, la sud-vest de Donețk, la 2 noiembrie, pentru a prelua controlul unei rute cheie de aprovizionare, a declarat armata ucraineană.

Patru zile mai târziu, Brigada 155 Infanterie Navală de Gardă și-a acuzat liderii militari pentru pierderea a 300 de oameni într-o scrisoare adresată guvernatorului regiunii lor de origine din Orientul Îndepărtat.

„Am fost aruncați într-o ofensivă derutantă", scrie bloggerul pro-război Anastasia Kașevarova și canalul Telegram Grey Zone, citând din scrisoarea pușcașilor marini.

Corespondentul de război al presei de stat, Alexander Sladkov, a dezvăluit existența scrisorii, fără a o cita direct.

Pușcașii marini din orașul Vladivostok, din regiunea Primorie, i-au acuzat pe comandantul lor imediat și pe șeful Districtului Militar de Est al Rusiei că au forțat înaintarea spre Pavlivka, în ciuda dezavantajului lor strategic, „de dragul rapoartelor și al premiilor”.

„Am pierdut 300 de oameni, uciși, răniți și dispăruți, în patru zile, ca urmare a unei ofensive planificate "cu grijă" de către "marii comandanți"”, se arată în scrisoare.

Citește și

Foști politicieni ruși, reuniți în Polonia pentru a discuta cum să-l elimine pe Putin

VIDEO Misterioasă „auroră" albastră în Laponia. Test rusesc cu rachete de pe un submarin nuclear?

Analistul militar Rob Lee, citându-l pe corespondentul de război rus Alexei Sukonkin, a declarat că 63 de membri ai brigăzii au fost uciși în două zile - mai mulți infanteriști de marină ruși uciși decât în timpul întregului prim război cecen de la mijlocul anilor 1990.

„Comandamentul raional împreună cu comandantul brigăzii ascund acest lucru de teama de a nu fi trași la răspundere", se arată în scrisoarea distribuită duminică.

„Nu le pasă de nimic altceva decât de a se da în spectacol. Ei îi numesc pe oameni carne de tun".

Acuzându-i pe liderii lor că se bucură de protecție din partea șefului Statului Major General Valeri Gerasimov, autorii scrisorii au cerut guvernatorului regiunii Primorie, Oleg Kojemiako, să trimită o comisie independentă pentru a inspecta fezabilitatea campaniei de la Pavlivka.

Luni, acesta a ordonat investigarea plângerii pentru o posibilă „dezinformare din partea serviciilor de informații ucrainene”.

Ministerul rus al Apărării a emis o declarație în cursul zilei de luni în care a negat afirmațiile brigăzii, afirmând că pierderile sale nu au depășit 1% uciși și 7% răniți.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te