Foști politicieni ruși, reuniți în Polonia pentru a discuta cum să-l elimine pe Putin

DE Elena Andrei | Actualizat: 09.11.2022 - 07:30
Putin - FOTO: Profimedia

Activiști și foști politicieni de la Moscova s-au adunat în Polonia pentru a discuta despre răsturnarea lui Vladimir Putin și „eliminarea fizică" a liderului de la Kremlin.

SHARE

Grupul, care s-a întâlnit în weekend la Jablonna, lângă Varșovia, a declarat că o revoluție și un război civil este singura modalitate de a-l înlătura pe Putin de la putere, unii sugerând că „liderul de la Kremlin ar trebui ucis”.

Alți activiști, cum ar fi avocatul Alexei Baranovsky, au spus că cei care i-au rămas loiali lui Putin pe parcursul războiului din Ucraina ar trebui, de asemenea, uciși, relatează ziarul polonez Gazeta Wyborcza.

Fostul politician rus Viacheslav Maltsev a arătat cum ar putea avea loc o revoluție, având în vedere că unii dintre adversarii lui Putin sunt deja implicați într-o "luptă de gherilă" care vizează să pună capăt războiului din Ucraina, în urma căruia au fost uciși aproximativ 100.000 de soldați ruși.

„Scopul principal este eliminarea fizică a lui Putin', a declarat în timpul reuniunii Maltsev, care a fugit din Rusia după ce Kremlinul l-a acuzat că este „extremist” pentru că se opune Guvernului.

Citește și

Bibi Netanyahu, din nou premier al Israelului. „Va distruge capacitățile nucleare ale Iranului”

Cum vor schimba alegerile intermediare puterea în SUA. Sprijinul pentru Ucraina este în joc

Maltsev a subliniat că asasinarea lui Putin va duce la un război civil, dar acesta nu va fi la fel de sângeros ca războiul din Ucraina.

Un alt fost politician, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a declarat că „lupta împotriva teroriștilor necesită metodele teroriștilor”.

Însă unii dintre foștii politicieni ruși și activiști anti-Kremlin s-au opus planului de ucidere a lui Putin, afirmând în schimb că liderul rus ar trebui predat instanțelor internaționale pentru a fi judecat pentru crimele de război comise în Ucraina.

Adunarea activiștilor din Polonia este încă un exemplu al creșterii sentimentului anti-Kremlin, chiar și trupele lui Putin organizând revolte împotriva celor care-i trimit forțat pe front în lipsă de provizii și echipamente.

În septembrie, un grup de politicieni ruși din Moscova, Sankt-Petersburg și Kolpino și-au riscat viața pentru a-i cere lui Putin să demisioneze în urma invaziei, care acum se prăbușește.

„Considerăm că acțiunile președintelui Vladimir Putin aduc prejudicii viitorului Rusiei și cetățenilor săi", au declarat aceștia, adăugând: „Cerem demisia lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Federației Ruse.”

Discuția despre înlăturarea lui Putin vine în contextul în care acesta se luptă să facă progrese în Ucraina, soldații săi suferind pierderi catastrofale pe câmpul de luptă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te