Recunoașteți personajul? Fetița care a trăit în sărăcie lucie și a ajuns o cântăreață uriașă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.09.2023 - 17:44
Recunoașteți personajul? Fetița care a trăit în sărăcie lucie și a ajuns o cântăreață internațională - Foto: Gândul / imagine cu caracter ilustrativ

Este unul dintre cei mai bine vânduţi artişti din lume, cu peste 120 de milioane de albume vândute. A fost declarată de mai multe ori Artistul anului şi trecută pe lista celor mai influenţi oameni din lume. Pentru toate acestea însă a suferit ani grei.

SHARE

Fetița din imagine a ajuns una dintre cele mai cunoscute și iubite artiste din industria muzicală.  În spatele succesului fantastic stă însă multă muncă, ambiţie, dar şi o mulţime de suferinţe care i-au marcat viaţa. Tu știi depsre cine este vorba?

Adele și suferința care i-a marcat viața 

Adele s-a născut pe 5 mai 1988 la Londra. Mama, studentă la arte pe atunci, avea numai 18 ani când a adus-o pe lume şi a fost nevoită să o crească singură, după ce tatăl cântăreţei, căzut în patima alcoolului, a ales să dispară din vieţile lor pe când aceasta avea numai 3 ani.

Adele şi mama ei au trăit ani de zile în sărăcie lucie, însă în ciuda eforturilor mamei ei de a le întreţine, femeia a fost mereu atentă la dorinţele şi aptitudinile copilei.

Ea a fost cea care i-a remarcat vocea şi cea care a încurajat-o să cânte şi să-şi exploreze latura creativă. Avea 3 joburi în acelaşi timp ca să poată plăti lecţiile de muzică pentru fiica sa.

Avea numai 4 ani Adele când era deja pasionată de artişti cu voci puternice, dar delicate în acelaşi timp, precum cele ale Aliciei Keys, Lauryn Hill şi Mary J Blige. Dar influența puternică asupra muzicii ei au avut legendele Etta James şi Ella Fitzgerald, potrivit life.ro.

Adele a  lăsat şcoala publică la 14 ani ca să urmeze cursurile şcolii BRIT pentru artele spectacolului, locul unde s-au format muzicieni precum Amy Winehouse, Leona Lewis şi Jessie J. În ultimul an de studii a încărcat 3 demo-uri pe pagina ei de MySpace, iar una dintre melodii – Hometown Glory – i-a atras atenţia directorului de la casa de discuri XL. La 4 luni de la absolvire şi la numai 18 ani semna primul contract din carieră.

Carieră strălucită în muzică

În 2008, albumul de debut al lui Adele, intitulat „19” - numit după vârsta cântăreței când a început înregistrarea - a fost lansat. Albumul a prezentat două single-uri populare „Glory Hometown Glory” și „Chasing Pavements” care au catapultat-o ​​până la faima peste noapte.

În martie 2008, ea a semnat un acord cu „Columbia Records” și „XL Recordings”. Mai târziu în acel an, turneul său mondial, „O seară cu Adele”, a început și a durat până în iunie 2009.

n ianuarie 2011, ea a lansat cel de-al doilea și mult așteptatul album de studio „21”, care a fost din nou numit după vârsta ei la vremea oferită de înregistrare. Albumul a fost un succes și a primit multă apreciere pentru clasicul său R&B american și stilul jazz. Studdedwith hituri precum „Rolling in the Deep” și „Someone Like You”, înregistrarea a devenit un succes major.

Single-ul albumului „Set Fire to the Rain” a devenit cel de-al treilea single nr. 1 al lui Adele pe „Billboard Hot 100”. Ulterior, a devenit primul artist care a avut vreodată un album cu poziția nr.1 pe „Billboard 200” concomitent cu trei single-uri nr.1.

În 2012, a compus și a înregistrat piesa tematică „Skyfall” pentru filmul James Bond cu același nume. La lansare, piesa a devenit un scenograf și a ajuns pe locul 2 pe "UK Singles Chart". Piesa a intrat și în "Billboard Hot 100" la numărul 8, vândând peste două milioane de exemplare în Statele Unite ale Americii. primele trei zile.

În noiembrie 2015, ea a lansat albumul „25”, care a fost un succes. În același an, piesa ei „Hello” a debutat pe locul 1 în topurile pop ale Billboard.

Albumul ei „21” a vândut peste 3,4 milioane de exemplare în Marea Britanie și a devenit cel mai vândut album al secolului 21. De asemenea, a făcut Adele primul artist care a vândut vreodată trei milioane de albume în Marea Britanie într-un an calendaristic.

În 2012, „Billboard” a anunțat „Rolling in the Deep” al lui Adele drept cel mai mare hit crossover din ultimii 25 de ani, clasând pop-urile, pop-urile pentru adulți și topurile contemporane pentru adulți.

Citește și: Artistul care a pierdut 1 mil. € și a ajuns pe străzi, salvat de un „înger”. Abia începuse divorțul

În 2009, Adele a primit „Premiile Grammy” în categoriile „Cea mai bună artistă nouă” și „Cea mai bună interpretare vocală pentru femei populare”.

În 2012, a fost clasată pe locul 5 pe „100 cele mai mari femei din muzică” de la VH1. În același an, a fost numită una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume de revista americană „Time”.

În 2013, Adele a câștigat „Premiul Academiei” din categoria „Cea mai bună melodie originală” pentru piesa tematică James Bond „Skyfall”.

În 2013, ea a fost făcută „Membru al celui mai excelent ordin al Imperiului Britanic” (MBE), în recunoașterea serviciilor sale pentru muzică.

Viața privată, un dezastru total

Viaţa personală a artistei a fost şi mai tumultoasă. A trăit toată viaţa cu durerea faptului că tatăl a părăsit-o şi nu s-a interesat de ea decât foarte rar. A încercat la un moment dat să îl lase să revină în viaţa ei, însă bărbatul a profitat de ocazie şi a folosit fotografii din copilăria ei pentru vânzarea către tabloide.

Adele este recunoscută pentru faptul că ţine mult la viaţa ei privată, iar faptul că propriul tată a trădat-o a fost de neconceput pentru ea. Mai mult, acest lucru a fost urmat de interviuri în care el vorbea despre problemele cu alcoolul, dar şi despre faptul că problemele lui Adele în relaţiile cu bărbaţii sunt cauzate de faptul că el a părăsit-o când era mică.

Nu l-a iertat niciodată pentru asta, iar bărbatul s-a stins din viaţă în sărăcie şi fără să primească acceptarea fiicei sale.

Probleme cu alcoolul a avut şi artista, în special în perioada în care a început să fie recunoscută la nivel internaţional. Venea după o relaţie care o afectase teribil, se trezise vedetă ca prin minune şi bea până cădea din picioare sau uita versurile propriilor melodii.

S-a adunat şi a decis să meargă mai departe, însă a urmat o nouă relaţie care a aruncat-o în depresie. L-a cunoscut apoi pe Simon Konecki, cel pe care şi acum îl numeşte „salvatorul ei”, chiar dacă nu mai sunt împreună. Au făcut un copil împreună, s-au căsătorit şi chiar dacă lucrurile nu au mers între ei aşa cum îşi dorea artista, au păstrat o legătură strânsă.

Citește și: Concediată, Teo Trandafir și-a găsit un nou loc de muncă. Unde vă întâlniți cu ea

A avut apoi o revenire spectaculoasă, atât în muzică, cât şi din punct de vedere al imaginii. A slăbit 50 de kilograme, subliniind însă faptul că felul în care arată nu schimbă omul care e. De mai bine de un an este într-o relaţie cu un renumit agent NBA, Rich Paul şi a anunţat de curând că îşi mai doreşte un copil, ceea ce i-a determinat pe mulţi să vorbească şi despre o potenţială logodnă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te