Producătorii germani lucrează la o capacitate de 80%, cu măsuri de protecție a sănătații

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.04.2020 - 19:07

Infecțiile cu coronavirus sunt răspândite în Germania, dar fabricile continuă să lucreze, în condiții de siguranță pentru muncitori, conform unor măsuri luate din vreme.

SHARE

Germania a preferat să mențină unele fabrici în funcțiune, nu numai pentru a proteja locurile de muncă, dar și pentru a atenua șocul economic care s-ar fi produs dacă s-ar fi închis sectoare întregi. Managerii de companii spun că este și o problemă de supraviețuire, arată Wall Street Journal.

Producătorii germani au o capacitate de până la 80%, conform estimărilor unor bancheri, economiști și reprezentanți ai industriei. Spre comparație, producția în Franța și în Marea Britanie s-a contractat mult mai brusc în martie, potrivit sondajelor publicate în Markit.

Exact câte fabrici sunt deschise nu este clar. Marii producători auto, ca Volkswagen și BMW, și-au închis fabricile germane în ultimele săptămâni. Totuși, în alte sectoare, s-au făcut excepții, fără a funcționa la capacitate maximă, notează publicația financiară.

„Închiderea nu este un fenomen răspândit pe scară largă între cei 3.300 de companii membre”, a declarat Holger Paul, purtător de cuvânt al Asociației Germane de Industrie Mecanică.

Dacă blocajul s-ar prelungi și ar scădea comenzile sau dacă s-ar infecta muncitorii, obligând fabrica să-i trimită la izolare, probabil s-ar lua măsura închiderii fabricilor.

Dar, deocamdată, măsuri stricte de igiena locului de muncă și o creștere a comenzilor din China vin în sprijinul producătorilor să mențină activitatea în unele sectoare.

Pentru a limita riscurile, directorii întreprinderilor spun că au luat măsuri de prevenire a infecției întâi în China, unde foarte mulți fabricanți au sucursale, apoi le-au implementat și în fabricile lor din Germania.

Lucrătorii poartă măști, punctele de lucru sunt distanțate, se lucrează în schimburi, nu se permit vizite, iar echipele de serviciu dezinfectează spațiile de lucru, mânerele, echipamentele, camerele de pauză în mod regulat.

În plus, muncitorilor care sunt mai supuși riscului de a se infecta li se fac teste pentru a depista o posibilă infecție.

De asemenea, cei ce organizează punctele de lucru au grijă ca să pună în schimburi aceleași grupe de muncitori, ca să nu existe decât contact limitat.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te