luni 06 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

Producătorii germani lucrează la o capacitate de 80%, cu măsuri de protecție a sănătații

Data publicării: 11.04.2020 • 16:32 Data actualizării: 11.04.2020 • 19:07

Infecțiile cu coronavirus sunt răspândite în Germania, dar fabricile continuă să lucreze, în condiții de siguranță pentru muncitori, conform unor măsuri luate din vreme.

Germania a preferat să mențină unele fabrici în funcțiune, nu numai pentru a proteja locurile de muncă, dar și pentru a atenua șocul economic care s-ar fi produs dacă s-ar fi închis sectoare întregi. Managerii de companii spun că este și o problemă de supraviețuire, arată Wall Street Journal.

Producătorii germani au o capacitate de până la 80%, conform estimărilor unor bancheri, economiști și reprezentanți ai industriei. Spre comparație, producția în Franța și în Marea Britanie s-a contractat mult mai brusc în martie, potrivit sondajelor publicate în Markit.

Exact câte fabrici sunt deschise nu este clar. Marii producători auto, ca Volkswagen și BMW, și-au închis fabricile germane în ultimele săptămâni. Totuși, în alte sectoare, s-au făcut excepții, fără a funcționa la capacitate maximă, notează publicația financiară.

„Închiderea nu este un fenomen răspândit pe scară largă între cei 3.300 de companii membre”, a declarat Holger Paul, purtător de cuvânt al Asociației Germane de Industrie Mecanică.

Dacă blocajul s-ar prelungi și ar scădea comenzile sau dacă s-ar infecta muncitorii, obligând fabrica să-i trimită la izolare, probabil s-ar lua măsura închiderii fabricilor.

Dar, deocamdată, măsuri stricte de igiena locului de muncă și o creștere a comenzilor din China vin în sprijinul producătorilor să mențină activitatea în unele sectoare.

Pentru a limita riscurile, directorii întreprinderilor spun că au luat măsuri de prevenire a infecției întâi în China, unde foarte mulți fabricanți au sucursale, apoi le-au implementat și în fabricile lor din Germania.

Lucrătorii poartă măști, punctele de lucru sunt distanțate, se lucrează în schimburi, nu se permit vizite, iar echipele de serviciu dezinfectează spațiile de lucru, mânerele, echipamentele, camerele de pauză în mod regulat.

În plus, muncitorilor care sunt mai supuși riscului de a se infecta li se fac teste pentru a depista o posibilă infecție.

De asemenea, cei ce organizează punctele de lucru au grijă ca să pună în schimburi aceleași grupe de muncitori, ca să nu existe decât contact limitat.

Mai multe articole din secțiunea Internațional

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră