O femeie însărcinată și fiica sa cu dizabilități au fost date afară dintr-un zbor. Care a fost motiv

DE Octavia Constantinescu | 08.09.2023 - 17:34
O femeie însărcinată și fiica sa cu dizabilități au fost date afară dintr-un zbor - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Un incident nefericit a avut loc într-un zbor EasyJet de la Belfast la Ibiza. Avionul a fost scena unei situații tensionate care a dus la evacuarea tuturor pasagerilor. Motivul? O mamă însărcinată a fost acuzată că ar fi fost abuzivă cu o însoțitoare de bor.

SHARE

Evenimentele au avut loc pe 19 august, când familia Foster, formată din Siobhan, soțul ei, James, și fiica lor cu dizabilități, Florence, se pregătea să călătorească la Ibiza.

Totul a început când femeia a cerut ajutor pentru a găsi spațiu pentru geanta ei în compartimentul de bagaje de deasupra capului. Cu toate acestea, această cerere simplă a declanșat un lanț de evenimente nefericite.

Au fost date jos din avion

Siobhan a relatat pe rețelele de socializare că însoțitoarea de bord a refuzat inițial să o ajute, afirmând că trebuie să-și găsească singură un loc pentru bagaj. Situația s-a agravat când gravida, având nevoie de asistență, a mai cerut o dată ajutor. Însoțitoarea de bord a catalogat-o apoi ca fiind "abuzivă", iar lucrurile s-au deteriorat rapid de acolo.

O altă stewardesă s-a alăturat conflictului, susținând acuzațiile primei colege. Cu toate că Siobhan a negat vehement orice acuzație de abuz, a fost luată decizia de evacuare a tuturor pasagerilor din avion.

Furioasă și dezamăgită de tratamentul primit, viitoarea mamă a scris pe Facebook: "Nu voi mai zbura NICIODATĂ cu EasyJet, înțeleg de ce oamenii îi numesc jet sleezy!".

Ea a continuat povestea, detaliind cum alte două membre ale echipajului de cabină au aderat la versiunea inițială a incidentului, acuzând-o pe Siobhan că este "agresivă".

În cele din urmă, întregul avion a fost evacuat și pasagerii au fost forțați să aștepte o soluționare a situației în terminal. Siobhan a susținut că mulți dintre pasageri au intervenit pentru a-și exprima susținerea față de ea și pentru a-i critica comportamentul stewardeselor.

"Fiecare persoană din acel avion a depus plângeri - unii chiar s-au ridicat în avion pentru a-i spune pilotului că acea stewardesă a fost cea care a fost agresivă cu mine, nu eu. Așadar, am un avion plin de martori care sunt dispuși să spună cât de nedrept am fost tratați.", spune pasagera.

Un purtător de cuvânt al EasyJet a declarat că situația a implicat un grup de pasageri care s-au comportat disruptiv la check-in și la bord. Echipajul de cabină și agenții de la sol ai companiei sunt instruiți să evalueze și să gestioneze situațiile dificile pentru a asigura siguranța tuturor pasagerilor și a echipajului.

Cu toate că astfel de incidente sunt rare, EasyJet și-a cerut scuze pentru orice neplăcere cauzată de întârzierea provocată de acest incident și a subliniat că siguranța și bunăstarea pasagerilor, a echipajului și a agenților de la sol reprezintă întotdeauna o prioritate absolută.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te