New York Times: Raportul lui Mueller e mai dăunător pentru Trump decât s-a dezvăluit public

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.04.2019 - 13:06
Robert Mueller Foto: Guliver/ Getty Images

Unii anchetatori din echipa lui Robert Mueller susțin că Procurorul General William Barr nu a descris în mod corespunzător cât de dăunătoare sunt pentru președintele Donald Trump constatările anchetatorilor referitoare la imixtiunea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA.

SHARE

O parte din anchetatorii din subordinea procurorului special Robert Mueller au povestit apropiaților că Procurorul General William Barr nu a descris în mod corespunzător cât de dăunătoare sunt pentru președintele Donald Trump constatările anchetatorilor referitoare la imixtiunea Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, susține cotidianul ”The New York Times” într-un articol publicat miercuri.

Potrivit investigatorilor, în scrisoarea trimisă Congresului SUA, Barr nu a prezentat în mod adecvat rezultatele anchetei de aproape doi ani.

Anchetatorii se tem de faptul că Barr a reușit să manipuleze opinia publică în favoarea liderului de la Casa Albă prin intermediul scrisorii sale, în condițiile în care raportul lui Mueller nu a fost publicat integral.

Sursele NY Times au evitat să explice de ce anchetatorii susțin că rezultatele investigației lor sunt mai dăunătoare pentru Trump decât a dezvăluit Barr.

Citește și: Trump nu a complotat cu Rusia. „Nu sunt probe că a obstrucționat Justiția”

Echipa lui Mueller numără 19 avocați, aproximativ 40 de agenți FBI și alți membri ai personalului. NYT scrie că nu are informații referitoare la cât de răspândită este frustrarea în rândul echipei procurorului special.

De asemenea, nu se știe stadiu discuțiilor dintre Robert Mueller și echipa sa cu oficialii Departamentului de Justiție în legătură cu modul în care rezultatele rezultatele anchetei ar deveni publice, mai scrie NY Times.

Ancheta procurorului special Robert Mueller a constatat absenţa unor elemente care să dovedească existenţa unei înţelegeri sau a unei coordonări între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia în scrutinul prezidenţial din 2016, a relatat pe 25 martie presa internațională.

Principalele rezultate ale investigaţiei, care s-a întins pe parcursul ultimilor doi ani, au fost cuprinse într-o scrisoare de patru pagini pe care procurorul general William Barr a adresat-o duminică Congresului SUA.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.