Lukașenko, internat în stare critică după o întâlnire cu Putin cu ușile închise. Cine l-a otrăvit

DE Adina Mutăr | Actualizat: 29.05.2023 - 11:45
Lukașenko, internat în stare critică (imagine cu caracter ilustrativ)-Foto: Profimdia Images

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a fost internat în stare critică după întâlnirea cu Putin, susține Valeri Țepkalo, liderul opoziției din Belarus. Lukașenko ar fi fost dus la Spitalul Clinic Central din Moscova, unde i s-a purificat sângele.

SHARE

Lukașenko, internat în stare critică după o întâlnire cu Putin cu ușile închise, iar Kremlinul se teme să fie implicat în această „afacere” aflată în curs de anchetă internă.

Valeri Țepkalo, liderul opoziției din Belarus, a declarat că, după o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, președintele Alexander Lukașenko a fost dus la Spitalul Clinic Central din Moscova în stare critică.

Lukașenko, internat în stare critică după o întâlnire cu Putin cu ușile închise

„Potrivit informațiilor pe care le avem, care necesită o confirmare suplimentară, Lukașenko, după întâlnirea cu Putin cu ușile închise, a fost dus de urgență la Spitalul Clinic Central din Moscova, unde se află acum. Cei mai buni specialiști au fost trimiși să-l evalueze din punct de vedere medical, starea fiind catalogată critică. Sângele a fost purificat, dar Lukașenko nu este transportabil”, a scris Țepkalo pe canalul Telegram.

„Măsurile organizate pentru salvarea dictatorului belarus au fost menite să prevină speculațiile cu privire la posibila participare a Kremlinului la otrăvirea sa. Nu contează dacă revine sau nu la muncă, medicii avertizează asupra unei posibile reapariții a efectelor."

Citește și: VIDEO Teheranul îngroapă adânc unități nucleare, de teama bombelor americane. O lovitură, iminentă

Ulterior, Tsepkalo a adăugat că a existat o încercare de a explica șederea lui Lukașenko la Direcția Administrativă a Președintelui Federației Ruse printr-un examen medical.

„Apariția unei astfel de versiuni este destul de firească, ca încercare de a ascunde starea reală a pacientului, care este încă critică. S-au încercat, de asemenea, să fie reduse la tăcere situațiile anterioare ale stării lui de sănătate. Și în acest caz, pentru a nu trezi suspiciune, avionul său a fost trimis la Minsk”, spune liderul opoziției.

Citește și: Putin se teme că va fi ucis de ucraineni. Kiev: „E adevărat, doar să fim siguri că e el”

La 24 mai, Lukașenko a participat la Forumul Economic Eurasiatic de la Moscova. Acolo, el a declarat că armele nucleare rusești au început deja să fie transportate în Belarus în cadrul acordurilor bilaterale.

Cine l-a otrăvit pe Lukașenko

Nu există informații despre locul unde se află Lukașenko sau despre starea sănătății sale de mult timp.

Jurnaliști independenți au raportat că în seara zilei de 13 mai, convoiul lui Lukașenko, însoțit de o unitate specială de patrulare rutieră de stat, a sosit la Centrul Republican de Medicină Clinică al Administrației Prezidențiale, potrivit European Pravda.

Având în vedere zvonurile despre boala lui Lukașenko, liderul opoziției din Belarus, Sviatlana Țihanuskaia, a spus că opoziția ar trebui să fie „bine pregătită pentru fiecare scenariu”.

La 23 mai, Lukașenko a anunțat că lipsește din spațiul public din cauza unei boli, dar nu va muri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te