Vadim Skibițki, adjunct al șefului departamentului de Informații ale armatei ucrainene a admis, într-un interviu cu publicația germană Welt, că liderul de Kremlin are motive să-i fie teamă de asasinat.
Doar că este dificil să-l asasinezi pe Putin pentru că „stă ascuns” – deși „începe acum să scoată capul”. Dar când apare public, agenția de spionaj ucraineană „nu este sigură dacă este cu adevărat el”, a spus Skibițki, referindu-se la utilizarea de sosii de către Putin, chiar și la evenimente importante.
„Putin observă că ne apropiem de el din ce în ce mai mult. Dar poate că îi este și frică să nu fie ucis de oamenii lui. Abia acum începe să scoată capul afară, dar nu putem fi siguri că este cu adevărat el.”
Putin se teme că va fi ucis de ucraineni. Kiev: „E adevărat, doar să fim siguri că e el”
Când a fost întrebat dacă serviciile secrete de apărare ale Ucrainei se află în spatele atacurilor asupra propagandiștilor ruși, Skibițki a spus că aceștia nu sunt ținte importante; prioritatea forțelor speciale fiind eliminarea comandantului armatei, cei care ordonă soldaților să atace.
În special, a precizat el, serviciile de informații ucrainene încearcă să-l elimine pe liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin.
Citește și: Ron DeSantis intră în luptă cu Trump pentru președinție. „Singurul care îl poate învinge pe Biden”
Skibițki a subliniat că Informațiile armatei monitorizează îndeaproape toate mișcările, centrele de comandă și pozițiile din prima linie, potrivit pravda.com.ua.
În plus, el a confirmat că atacurile asupra infrastructurii critice de pe teritoriul Rusiei sunt opera diferitelor agenții ucrainene.
Acest lucru se face pentru a întrerupe lanțurile de aprovizionare ale ocupanților.
Citește și: VIDEO Cea mai modernă navă de război spion a Rusiei, atacată de drone în Marea Neagră
În ceea ce privește Crimeea ocupată, Skibițki a spus că nu există prea multă infrastructură critică ce ar putea fi distrusă pentru a preveni livrarea de arme.
Totuși, el a menționat că există atât reprezentanți ai serviciilor de informații, cât și partizani acolo care sunt „destul de capabili să lovească”.
„Podul Crimeii este încă în picioare, deoarece Ucraina dorește să le ofere rușilor posibilitatea de a părăsi peninsula”, a punctat Skibițki.