Generalul american Ben Hodges: „SUA trebuie să se pregătească pentru sfârșitul Federației Ruse”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 06.09.2022 - 12:02
Ben Hodges, fost comandant al EUCOM/foto: Profimedia Images

Obiectivele militare ale SUA ar trebui să includă „dez-imperializarea” Rusiei. Aceasta este opinia generalului american Ben Hodges, fost comandant al EUCOM.

SHARE

Hodges consideră că obiectivele de război ale SUA pentru acest conflict ar trebui să includă combaterea dominării imperialiste a Rusiei.

„Mi se pare că asistăm la începutul sfârșitului Federației Ruse așa cum arată ea astăzi. Trebuie să fim pregătiți pentru asta. Nu am fost pregătiți pentru sfârșitul URSS", a scris Hodges pe Twitter.

Postarea a fost un răspuns la o declarație a lui Kurt Volker, fost ambasador la NATO și fost negociator de top pentru Ucraina, care a afirmat că „războaiele imperialiste” ale Rusiei împotriva vecinilor săi nu au început în Ucraina, ci în Georgia, unde se află încă.

După cum a relatat anterior Ukrinform, Ben Hodges sugerează că Moldova și Ucraina ar trebui să abordeze împreună problema transnistreană, deoarece Kremlinul nu poate acum să împiedice astfel de acțiuni.

După ce s-a retras din armata americană în 2018, Hodges este acum afiliat la Centrul pentru Politici și Analize Europene.

Retorica imperială este larg răspândită în Rusia lui Putin, după cum au subliniat cercetătorii, mai ales Timothy Snyder. Chiar și la înmormântarea fiicei sale asasinate, imperialistul rus Aleksandr Dughin a afirmat că aceasta a murit pentru „imperiul rus”.

După cum susține Snyder, războiul Rusiei în Ucraina este unul colonial, imperial. Este menit să cucerească, să subjuge și să distrugă identitatea ucraineană.

Citește și

Forțele de securitate ucrainene au distrus o bază a FSB din Zaporojie. Rușii impun stare de asediu

VIDEO Nimic nu stă în calea armatei ucrainene în sud: Doboară avioane, distruge depozite de muniții

Acțiunile Rusiei sunt toxice nu numai pentru Ucraina, ci și pentru Polonia, Lituania, Estonia și Letonia. Ele au consecințe periculoase pentru Europa și pentru întreaga alianță NATO.

Pe măsură ce factorii de decizie politică din întreaga lume își elaborează răspunsurile, aceștia ar trebui să înțeleagă atât natura imperialistă a provocărilor cu care se confruntă, cât și colaborarea în curs de dezvoltare între puterile cu năzuințe imperialiste: Rusia, China, Turcia, Iran.

În 2022, Rusia, Iran și China au efectuat exerciții navale și terestre comune.

Președintele Putin a vizitat Iranul pentru a consolida relațiile. În iulie, a avut loc un summit trilateral Rusia, Iran și Turcia, menit să semnaleze faptul că Rusia nu este complet izolată din punct de vedere politic.

Dar a existat și un semnal mai larg - că aceste națiuni, cu agendele lor imperialiste, sunt gata să se sprijine reciproc și să respingă încercările occidentale de a le izola și de a le limita.

Aceste evoluții ar trebui să fie un motiv de îngrijorare în Statele Unite și în întreaga alianță occidentală, de la Londra și Paris la Berlin, Tokyo și Canberra.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te