VIDEO Nimic nu stă în calea armatei ucrainene în sud: Doboară avioane, distruge depozite de muniții

DE Elena Andrei | 05.09.2022 - 18:41
Contraofensiva ucraineană în Herson/foto: uamilitary
UAF a capturat Visokopilia, în sectorul Herson/foto: pravda.com.ua

Pușcașii marini ai Marinei Forțelor Armate ale Ucrainei au distrus un avion rusesc Su-25, mai multe tancuri și un depozit de muniții la sud de Herson, în contraofensiva pentru alungarea trupelor ruse, a anunțat Marina Militară a Ucrainei pe Telegram.

SHARE

Marina Militară a publicat, de asemenea, o înregistrare video a atacului asupra locului de depozitare a muniției.

În plus, artileria a lovit concentrația de forțe ale ocupanților ruși, ucigând 104 soldați și a distrus 9 tunuri autopropulsate MSTA-S și obuziere MSTA-B, 7 vehicule de asalt amfibiu, 2 vehicule de luptă de infanterie, o dronă Eleron-10 și 6 tancuri.

La 5 septembrie, forțele armate ucrainene UAF au distrus un depozit rusesc de muniție lângă Tomina Balka și un punct de trecere de pontoane lângă Lvov, au lovit un post de comandă al Armatei 35 în districtul Kahovka și două puncte de control și observare aparținând grupurilor tactice de batalion ale Regimentului 247 de Asalt Aeropurtat și ale Brigăzii 126 Separate de Apărare Costieră în districtele Mikolaiv și Berislav.

Cel mai dramatic succes al UAF a fost înregistrat de infanteria care a atacat și capturat satul Visokopilia, în sectorul Herson.

 

O fotografie de luni dimineață arătă soldații ucraineni ridicând steagul național deasupra spitalului din localitate.

Adjunctul șefului administrației prezidențiale, Kirilo Timoșenko, a postat pe Twitter o fotografie cu un steag ucrainean arborat în Visokopillia, în partea de nord a regiunii Herson, controlată aproape în întregime de ruși.

Situat la 45 km sud de orașul industrial Krivi Rih, orașul natal al președintelui ucrainean Zelenski, Visokopilia controlează un pod cheie care traversează râul Inhuleț și a fost mult timp o bază pentru atacurile rușilor spre nord.

Orașul, cu o populație de 3.500 de locuitori înainte de război, se numără printre cele mai mari comunități eliberate de forțele UAF în sectorul sudic, de când Kievul a pornit contraofensiva. 

Potrivit mai multor rapoarte UAF și ale agențiilor de știri independente ucrainene, infanteria ucraineană a folosit bărci mici pentru a traversa râul Siverski Doneț și a capturat satul Ozerne, cu podul peste râu, consolidându-și apărarea. 

Citește și

VIDEO Bombardierele strategice americane B-52H pot distruge flota rusă din Marea Mediterană

VIDEO Preoții militari ruși împart cruci și mătănii soldaților pentru a-i motiva să ucidă ucraineni

Apoi, patrulele UAF au intrat și au capturat orașul adiacent Iampil. Atât Ozerne, cât și Iampil au fost scenele unor lupte crâncene în iunie, când ofensiva Federației Ruse pentru capturarea întregului Donbas a atins un punct culminant.

Kiril Stremousov, guvernatorul numit de ruși al regiunii Herson, a declarat luni că au suspendat referendumul privind integrarea regiunii Herson în Rusia, „din cauza tuturor evenimentelor care se întâmplă acum”.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te