FOTO „Legiunea” internațională a câinilor salvatori oferă „o lăbuță” de ajutor victimelor din Turcia

DE Daniel Toșa | Actualizat: 08.02.2023 - 20:00
Câini de salvare - Foto: Profimedia

„Echipa internațională” formată din zeci de câini din mai mule țări, specializați în misiuni căutare și salvare care s-au remarcat de-a lungul timpului în găsirea persoanelor aflate sub dărămături în urma cataclismelor naturale, au ajuns în Turcia și sunt gata să ajute.

SHARE

Zeci de câini din mai multe țări au plecat cu avioanele spre Turcia pentru a participa la misiuni de căutare și salvare în zonele afectate de cutremurele care au devastat viețile a zeci de mii de oameni din Turcia și Siria.

România, Croația, Republica Cehă, Germania, Grecia, Libia, Polonia, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite și Republica Cehă și Mexic, India sunt unele din țările care trimit câini special antrenați pentru misiuni de căutare - salvare.

Animalele sunt adesea folosite în zone în care utilizarea de utilaje grele ar putea provoca o prăbușire și mai mare a dărâmăturilor, punând în pericol viețile supraviețuitorilor.

Intervenția rapidă a câinilor salvatori - diferența între viață și moarte

Câinii sunt antrenați să adulmece oamenii și să își alerteze supraveghetorii prin lătrat și zgârieturi pe sol, acolo unde mirosul este cel mai puternic.

Citește și: Alarmele antiaeriene nu au efect în Kherson. Rușii trag cu obuze în clădiri de la un km distanță

Misiunea lor este „de a salva vieți" și, deși câinii pot detecta mirosul cadavrelor, precum și pe cel al celor îngropați în viață sub dărâmături, speranța este că desfășurarea lor rapidă va duce la salvări mai degrabă decât la recuperări.

România a trimis deja a doua echipă în componența căreia se află salvatorii „cu lăbuțe” Cialapa, Zura și Akim din cadrul Clubului Câinilor Utilitari.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, câine şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane în picioare, persoane mergând, în aer liber şi text care spune „DSU”

FOTO: Facebook/IGSU

Mexicul își trimite celebrii câini de căutare și salvare

Mexicul a trimis în Turcia un avion cu 16 dintre faimoșii săi câini de căutare și salvare pentru a ajuta la căutarea persoanelor îngropate sub dărâmături în urma cutremurului de luni.

Câinii au câștigat inimile mexicanilor în timpul cutremurului din 2017 din țară, când au salvat mai multe vieți.

a member of the Red Cross wears a reflective, red uniform pulls a large red and black bag with his right hand, and the leash of a belgian malinois in his left hand. the dog walks with his handler across a parking lot.

De asemenea, Polonia a trimis echipă formată din 8 câini de salvare împreună cu 76 de pompieri.

Another S&R dog at the scene

Marea Britanie a trimis în Turcia o echipă britanică formată din 77 de specialiști în căutare și salvare, 4 câini de căutare și echipamente de salvare a sosit la Gaziantep, în sud-estul Turciei, pentru a se alătura intervenției de urgență.

Julie, Romio, Honey și Rambo: India trimite câini de salvare în Turcia afectată de cutremur

Imagine

Julie, Romio, Honey și Rambo fac parte dintr-o echipă de câini indieni formată din patru membri, angajați în operațiunile de salvare din Turcia, afectată de cutremur. Labradorii, antrenați să adulmece și să facă muncă de salvare, au plecat marți în Turcia cu două echipe separate ale Forței Naționale de Răspuns la Dezastre.

Imagine

Directorul general al NDRF, Atul Karwal, a declarat pentru agenția de știri ANI că echipa canină va asista autoritățile locale din Turcia în operațiunile de salvare și ajutorare, în funcție de necesități.

Câinii de salvare din Germania sosesc în sudul Turciei pentru a ajuta la găsirea victimelor îngropate în urma cutremurului.

Imagine

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te