Expert în apărare german: „Războiul trebuie dus în Rusia. Cartierele lor generale trebuie distruse”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.02.2024 - 09:32
Expert în apărare german: „Războiul trebuie dus în Rusia. Cartierele lor generale trebuie distruse” - Foto: Profimedia images

Expert în apărare german: „Războiul trebuie dus în Rusia. Cartierele lor generale trebuie distruse”. În contextul amenințărilor tot mai mari din partea Rusiei și a crizei de suport logistic prin care trece Ucraina, un parlamentar german cere mutarea războiului în Rusia.

SHARE

Expert în apărare german: „Războiul trebuie dus în Rusia. Cartierele lor generale trebuie distruse”. Roderich Kiesewetter, vicepreședintele Comisiei de Control al Serviciilor Secrete din Bundestag și membru al partidului CDU, a cerut către guvernul german și comunitatea internațională să ducă războiul direct, prin intermediul Ucrainei pe teritoriul rus pentru ca rușii de rând să se trezeacă din odată din „adormire”.

Expert în apărare german: „Războiul trebuie dus în Rusia. Cartierele lor generale trebuie distruse”

Kiesewetter cere atacarea și distrugerea facilităților militare și cartierelor generale ale Rusiei.

Într-un interviu acordat Deutsche Welle, Kiesewetter a susținut că este vital să se permită Ucrainei să atace nu doar rafinăriile de petrol din Rusia, ci și ministerele și posturile de comandă.

„Războiul trebuie adus în Rusia. Facilitățile militare și cartierele generale ale Rusiei trebuie distruse. Trebuie să facem totul pentru a permite Ucrainei să distrugă nu numai rafinăriile de petrol din Rusia, ci și ministerele, posturile de comandă, a spus Kiesewetter.

Citește și: Șeful NATO reacționează după ce Trump a spus că va lasa Rusia să atace țările aliate: Un risc sporit

Parlamentarul german spune că este necesar să se acționeze cu fermitate împotriva Rusiei pentru a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruse. Kiesewetter a subliniat importanța livrării de rachete Taurus către Ucraina și a echipării acesteia cu mai multe sisteme de apărare aeriană.

Rusia aduce război în lume

 „Este timpul ca poporul rus să înțeleagă că are un dictator care sacrifică viitorul Rusiei, care sacrifică viitorul tineretului rus, inclusiv al minorităților etnice”. Țara „practic aduce război în lume”.

Citește și: Trump spune că va încuraja Rusia să atace orice țară NATO: "NU, nu v-aș proteja. Trebuie să plătiți"

El a avertizat despre consecințele dramatice ale unei posibile victorii a Rusiei asupra Ucrainei, inclusiv posibilitatea ca milioane de ucraineni să părăsească țara și să destabilizeze Europa, potrivit ziarulromanesc.de.

„Milioane de ucraineni ar părăsi țara, ar pune în pericol coeziunea statelor europene” – în același timp, acesta ar fi un semnal că Occidentul nu se află în o poziție de „a opri un dictator ca Putin”.

Dacă SUA încetează să ofere ajutor – de exemplu în cazul realegerii lui Donald Trump – ar avea consecințe „de neimaginat”, a prezis membrul Bundestagului. În acest scenariu, ordinea de pace și UE sunt „istorie”. „Și vom deveni un beligerant, care este exact ceea ce își dorește Rusia”, a adăugat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te