Episodul „Fălci” trăit pe viu de o echipă Netflix. Doi rechini i-au atacat brutal: Barca a explodat

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.06.2023 - 15:44
Episodul „Flăci” trăit pe viu de o echipă Netflix - Foto: Profimedia Images

O echipă de filmare care lucra la realizarea unui documentar pentru Netflix a trăit o experiență demnă de un scenariu de film în zona Hawaii. Membrii echipei au fost atacați de mai multe ori de doi rechini tigru înfometați.

SHARE

Echipa filma pentru seria documentară "Our Planet II" de pe Netflix, cu prezentarea celebrului biolog britanic Sir David Attenborough. Huw Cordey, unul dintre producătorii emisiunii, a relatat pentru Forbes că echipa urmărea un pui de albatros Laysan în Hawaii, documentând călătoria acestor păsări pe parcursul vieții lor extrem de lungi.

Episodul „Flăci” trăit pe viu de o echipă Netflix

Intenția lor era să realizeze filmări subacvatice în jurul insulei Laysan din Hawaii, unde rechinii tigru așteaptă în apele puțin adânci în timp ce puii de albatros învață să zboare în primele luni de viață. Cu toate acestea, în prima zi când rechinii tigru au apărut în apropiere, situația a luat o turnură periculoasă.

"Într-o clipă, doi rechini au atacat bărcile gonflabile în care se afla echipajul", a declarat Cordey. "A fost ca în filmul "Fălci". Echipajul a fost cuprins de panică și a început o luptă disperată pentru a ajunge la mal.

Sursa foto: Profimedia Images

Atacurile repetate ale rechinilor tigru au dus la distrugerea unei bărci și au provocat o stare de urgență în rândul echipei de filmare. Din fericire, toți membrii echipei au reușit să ajungă în siguranță pe plajă.

Citește și: Ce se întâmplă cu prețurile alimentelor de bază. Ciolacu face marele anunț: Am primit deja răspunsul

Regizorul și producătorul Toby Nowlan a împărtășit experiența echipei în timpul incidentului. El a relatat pentru Radio Times că, în timp ce se aflau în bărcile gonflabile, "un rechin tigru a venit către noi cu viteză. S-a aruncat asupra bărcii și a mușcat din ea", a mărturisit el.

"Barca a fost distrusă complet. Am încercat să îl îndepărtăm, dar a fost agresiv. A fost o experiență înfiorătoare. A fost al doilea rechin care ne-a atacat în acea zi", a adăugat el.

Citește și: Ciolacu, despre proiectul Deep-Blue: „România face pasul decisiv pentru independenţa energetică”

Nowlan a dezvăluit că echipa se afla la doar aproximativ 328 de metri de mal, așa că au reușit să ajungă în siguranță pe uscat, deși toată operațiune de salvare a fost una extrem de dificilă. Ajunși pe mal, membrii echipei Netflix au luat o barcă pneumatică, dar aceasta din urmă a fost atacată de rechinii înfometați, care pot ajunge la dimensiuni de până la 2,5 metri și pot cântări peste 100 de kilograme.

Atacul fiarleor acestora a avariat motorul bărcii. Nowlan a subliniat că comportamentul rechinilor cu care s-au confruntat a fost "extrem de neobișnuit", potrivit huffpost.com.

"Erau incredibil de înfometați, probabil din cauza lipsei de hrană naturală, așa că au atacat tot ce le-a ieșit în cale în apă", a explicat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te