Trump, primul președinte al SUA inculpat penal. Va fi fotografiat, amprentat. Prima reacție

DE Adina Mutăr | Actualizat: 31.03.2023 - 11:09
Donald Trump-Foto: Profimedia Images

Donald Trump a fost inculpat de un mare juriu din Manhattan, pentru prima dată în istoria Americii când un actual sau fost președinte se confruntă cu acuzații penale.

SHARE

UPDATE. „Aceasta este persecuţie politică şi interferenţă electorală la cel mai înalt nivel din istorie”, a afirmat Trump, acuzându-i pe democraţi că, încă înainte ca el să devină preşedinte, au fost angajaţi într-o vânătoare de vrăjitoare pentru a distruge mişcarea Make America Great Again... ”Vă amintiţi de asta aşa cum îmi amintesc şi eu: Rusia, Rusia, Rusia; Hoaxul Mueller; Ucraina, Ucraina, Ucraina; Farsă de demitere 1; Farsă de demitere 2; percheziţie ilegală şi neconstituţională la Mar-a-Lago; şi acum aceasta”, scrie Trump.

Donald Trump a fost inculpat de un mare juriu din Manhattan, potrivit mass-media americană, care citează surse judiciare.

Rechizitoriul a fost depus sub sigiliu și va fi anunțat în zilele următoare. Acuzațiile nu sunt cunoscute public în acest moment, a declarat o sursă pentru CNN.

Donald Trump, primul președinte al SUA inculpat penal

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, va contacta avocații lui Trump pentru a discuta despre predarea sa pentru a se confrunta cu o judecată.

Trump nu a fost încă arestat, dar va fi arestat deoarece se confruntă cu acuzații de infracțiune.

Ca orice presupus infractor, fostului președinte i se vor lua amprentele digitale, va fi fotografiat și i se vor citi drepturile, dar pașii de după arestare ar putea arăta diferit, relatează The New York Times.

Fostul avocat al lui Trump, Michael D. Cohen, ar fi făcut plățile către o vedetă a filmelor pentru adulți, Stormy Daniels, născută Stephanie Clifford, care a susținut că a avut o aventură cu fostul președinte în 2006.

Cohen i-ar fi plătit 130.000 de dolari chiar înainte de alegerile prezidențiale din 2016 pentru a rămâne tăcută despre o presupusă întâlnire sexuală pe care a avut-o.

DeSantis, rivalul lui Trump la prezidențiale, îi ia apărarea

Ron DeSantis, principalul rival al lui Trump la nominalizarea pentru alegerile prezidențiale, i-a luat apărarea colegului de partid.

„Nu știu ce se va întâmpla, dar știu asta: procurorul districtual din Manhattan este un procuror finanțat de George Soros”, a spus guvernatorul de Florida, acuzându-l pe Alvin Bragg că s-a concentrat pe a-l acuza pe Trump, în timp ce trece cu vederea alte infracțiuni majore din NYC.

Citește și: Putin pregătește Rusia pentru un război nuclear. Franța, Polonia, Marea Britanie, declarate „ținte”

În timpul procedurilor de investigație, procurorii lui Bragg au chestionat intensiv martorii prezentați în fața marelui juriu cu privire la o înțelegere anterioară care a implicat-o pe Karen McDougal, vedeta Playboy Magazine 1998, care a spus că a început o relație de zece luni cu Trump în 2006.

Citește și: Studiu: Oamenii ar putea trăi până la 140 de ani înainte de încheierea secolului în mod natural

Amploarea interesului procurorilor față de McDougal nu a fost raportată anterior, potrivit Wall Street Journal.

Decizia va trimite unde de șoc în toată țara, împingând sistemul politic american, care nu a văzut niciodată pe unul dintre foștii săi lideri confruntat cu acuzații penale, darămite în timp ce candidează din nou pentru președinție. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te