Potrivit analiștilor institutului, Occidentul ar trebui să se grăbească să ofere Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a efectua operațiuni contraofensive, pentru a distruge teoria victoriei lui Putin și a preveni un război prelungit.
Cum poate Occidentul să prevină un război lung în Ucraina? ISW: Teoria victoriei lui Putin, distrusă
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu acordat publicației Philadelphia Inquirer, publicat la 30 iunie, că se teme că Occidentul se teme să insiste asupra unei victorii totale a Ucrainei din cauza preocupărilor occidentale privind stabilitatea în Rusia și că această teamă i-a permis lui Putin să continue să acapareze cât mai mult teritoriu ucrainean. .
Zelenski a avertizat că fiecare avans rusesc consolidează poziția de negociere a Rusiei și că Putin ar putea decide să încerce să folosească această poziție la momentul oportun pentru a obține o încetare a focului care ar permite Rusiei să se pregătească pentru o viitoare agresiune împotriva Ucrainei.
Putin a formulat o teorie a victoriei care prevede că forțele ruse vor fi capabile să își continue avansul treptat pe termen nelimitat, să împiedice Ucraina să desfășoare cu succes operațiuni contraofensive semnificative din punct de vedere operațional și să câștige un război de uzură împotriva forțelor ucrainene.
Ciește și: VIDEO Tancurile ucrainene au demolat fortificațiile rusești lângă Avdiivka. Trupele ruse, spulberate
Putin și comanda militară rusă consideră probabil că operațiunile ofensive târâtoare reprezintă o abordare mai garantată a succesului în Ucraina decât operațiunile ofensive mobile de amploare și par să accepte realitatea că forțele ruse ar putea fi nevoite să urmărească obiective individuale importante din punct de vedere operațional timp de mai multe luni, dacă nu ani.
Un război prelungit favorizează calculele lui Putin, deoarece acesta crede probabil că Rusia poate deține orice teritoriu dorește și că, cu cât durează mai mult războiul, cu atât este mai probabil ca forțele ruse să își poată atinge obiectivele teritoriale declarate. Putin și Kremlinul nu au stabilit în mod deliberat nicio limită pentru obiectivele lor de cucerire în Ucraina și au sugerat în mod repetat că teritoriile din afara regiunilor Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk fac parte din Rusia."
Citește și: VIDEO Imagini unice de la eliberarea Insulei Șerpilor de către Ucraina. Rusia s-a retras umilită
Un război prelungit este de natură să îl încurajeze pe Putin să își stabilească în mod deschis noi obiective teritoriale, în cazul în care apreciază că forțele ucrainene vor fi incapabile fie să îi oprească înaintarea, fie să lanseze contraofensive semnificative.
Putin își menține obiectivul de a distruge complet statalitatea și identitatea ucraineană, iar toate obiectivele sale de cucerire teritorială în Ucraina sunt mijloace pentru atingerea acestui scop.
În prezent, Putin nu este dispus să accepte nimic altceva decât o capitulare completă a Ucrainei; cu toate acestea, după cum au demonstrat în mod constant declarațiile și cererile sale, el va considera orice acord de încetare a focului drept un mecanism de pregătire a Rusiei pentru reluarea operațiunilor ofensive în viitor în vederea atingerii obiectivelor sale generale, susțin analiștii Institutului pentru Studiul Războiului, citați de Pravda.ua.