Cină de 500.000 $ la 30 km deasupra Pământului. De ce costă atât de mult și cine va găti bunătățile

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.03.2024 - 15:20
Cină la 30 de kilometri deasupra Pâmântului Foto: Instagram/ restaurantalchimist
Restaurantul din spațiu

500.000 de dolari. Atât costă o călătorie culinară deasupra Pământului iar doritorii nu sunt puțini. La bord va găti un renumit bucătar cu stele Michelin. Călătoria va dura 6 ore, iar pasagerii vor avea parte de condiții de lux.

SHARE

O altă extravaganță în materie de călătorii culinare a fost lansată. Compania SpaceVIP a anunțat că dă startul rezervărilor pentru cei care își doresc să ia masa într-un altfel de decor, mai exact, în spațiu. Prețurile sunt colosale, iar numărul de locuri este limitat. Vor fi doar 6 clienți în această primă călătorie.

La bord va găti un renumit bucătar cu stele Michelin.

Nava va decola de la Centrul Spațial Kennedy din Florida la sfârșitul anului 2025.

Cum arată o cină de 500.000 $ la 30 km deasupra Pământului?

Rasmus Munk va pregăti mâncarea pentru cei șase vizitatori care vor fi ridicați la 100.000 de picioare (30 de kilometri) deasupra nivelului mării. În timp ce urmăresc răsăritul peste curbura pământului, aceștia vor avea, de asemenea, o facilitate Wi-Fi la bordul navei spațiale Neptune, astfel încât să își poată transmite în direct experiența spațială și chiar să se conecteze cu familia și prietenii lor de pe Pământ.

Citește și: „A creat o capcană pentru miliardari”. Acuzații grave la adresa șefului OceanGate, ucis în implozie

Mai mult, fiecare pasager va fi îmbrăcat de casa de modă franceză Ogier în ținute pe măsură, potrivit SpaceVIP, încasările din expediție care beneficiază de The Space Prize, care promovează femeile în domeniul spațial.

Chef Munk a spus că meniul nu a fost încă finalizat, dar speră că delicatesele vor fi la fel de inventive ca și experiența spațială în sine, cu idei precum mâncarea inspirată de aerogel și parfumul încapsulat.

Bucătarul în vârstă de 32 de ani va pregăti mâncăruri care vor fi influențate de semnificația explorării spațiului în ultimii 60 de ani de istoria umană și de efectul acesteia asupra societății.

În ciuda prețului astronomic, Munk a declarat că numărul celor interesați de prima călătorie culinară în spațiu este mai mare decât capacitatea navei.

"Suntem conștienți că este o primă călătorie costisitoare. Dar aceasta este, până la urmă, prima lansare cu aceste experiențe culinare la bord", a spus Munk, adăugând că scopul este de a efectua mai multe astfel de călătorii, dar la prețuri mai mici.

Fondatorul SpaceVIP, Roman Chiporukha, a declarat că au avut deja zeci de persoane calificate care manifestă un interes enorm pentru această experiență, cu doar șase locuri disponibile. 

Nava spațială Neptun a lui Space Perspective este prima navă spațială neutră din lume. 

Citește și: Un loc pentru o călătorie în spaţiu alături de Jeff Bezos, adjudecat în 7 minute: 28 MILIOANE $

SpaceVIP nu este prima companie care oferă posibilitatea de a lua masa în spațiu. Anul trecut, compania cu sediul în Franța Zephalto a dezvăluit că plănuia să ofere oamenilor posibilitatea de a mânca pe un balon la marginea stratosferei pentru cel puțin 132.000 de dolari, începând din 2025.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te